Локомотив (Пловдив) обвърза с 3-годишен контракт юношата Николай Георгиев. Младият защитник е роден на 27 януари 1999 година в Пловдив. 

Първите си стъпки във футбола прави в другата „черно-бяла“ школа под тепетата – Векта. Защитникът започва да тренира още на 7 годинки, когато за пръв път прекачва прага на стадиона в пловдивския квартал „Кючук Париж“.

Доброто му представяне и развитие не остава незабелязано и Николай получава оферта от Литекс и преминава в школата на ловчанлии. Там той  се представя много силно и е неизменен титуляр, като печели три юношески купи с отбора от Ловеч.

След това покрай сливането на ЦСКА и Литекс талантливият защитник преминава при „червените“, където е част от дублиращия отбор. Играе предимно във Втора Лига, където има няколко мача като титуляр.

За съжаление, получава контузия и тя за известен период спира развитието му. Тогава получава обаждане от новия директор на „черно-бялата“ школа Димитър Палазов и преминава в Локомотив (Пловдив).

През настоящия сезон Ники Георгиев играе във формацията до 19 години на „смърфовете“ в Елитната юношеска група до 19 години. С течение на мачовете навлиза в добра форма и започна тренировки с мъжкия отбор, а днес подписа и първия си професионален договор.

Ники се съгласи да сподели първите си думи като професионален футболист пред Glas.bg:

"Сигурно ще прозвучи клиширано, но аз от малък съм от Локомотив Пловдив. Така обаче се стече моята кариера, че аз едва преди 6-7 месеца облякох фланелката на любимия ми отбор. Имам над 100 мача на Локо, като съм бил част от агитката. Да, бях малък, но ми харесваше да стоя в сектора на феновете, където пеех песни и се радвах за любимия ми отбор. Най-яркият ми спомен от една победа на Локо на Армията. Бях доста малък, но преживяването ми се е запечатало в съзнанието. Пристигнах в Локо през лятото от ЦСКА благодарение на Димитър Палазов. Изключително съм му благодарен, защото той ме привлече контузен, когато други се отказаха от мен. Вярваше ми, убеди и ръководството на Локо да повярват в мен и ето, днес подписах професионален договор. Знам от 10 дни, че това ще се случи. Бяха много напрегнати дни за мен, защото това за мен бе една мечта. Постоянно си мислих и притеснявах, нещо да не се провали. Сега съм на седмото небе. Познавам се с Акрапович, говорили сме с него. След два дни започвам тренировки с мъжете. Амбициран съм и съм много щастлив. Мечтата на всяко дете е да играе за любимия си отбор."