Личният треньор от Канада Харли Пастернак години наред работи с холивудските звезди. Сред клиентите му са Кейти Пери, Кайли Миноуг, Холи Бери, Натали Портман, семейство Кардашиян. Внимателно изучавайки особеностите на човешкия организъм, Пастернак е разработил собствена система за отслабване. Днес той споделя нейните осем основни правила, които трябва да се спазват, за да може да се радваме на безупречна форма.

Харли е магистър в науките в сферата на физиологията и храненето. Дипломата си той е взел от Университета в Торонто. Основният принцип на треньора е този: "Максимум полза от тренировките без употреба на безполезна храна".

Един от първите знаменити клиенти на Харли е Холи Бери. Актрисата нае Пастернак, за да се приведе във форма за снимките на филма "Готика" през 2003 година. Оттогава той работи с клиенти като Кардашиян, Лейди Гага, Ариана Гранде, Меган Фокс, Орландо Блум, Мила Йовович, Крис Дженър, Кейти Пери, Натали Портман. 


Първият съвет - оценка на клиента (начин на живот, навици). 

Преди да започне да тренира и да съставя диета, Харли разговаря със своя клиент, за да разбере за него всичко: навици, начин на живот, здраве. След това треньорът настройва звездата за правилен начин на живот. На първо място Пастернак съветва да се отделя достатъчно време за съня, също той моли стресът да бъде намален максимално, както и вредните храни, важни са също и физическите упражнения. 

Детайлен план - едно от най-важните неща.

След разговора с клиента треньорът разработва индивидуален план. Диетата и физическите упражнения са залогът за безупречно тяло.  

Третият съвет - не се мерете!

Пастернак разказва, че никога не моли своите клиенти да се мерят с кантара. Цифрите на кантара оказват негативно влияние върху психиката. Пастернак разказва, че негов клиент е бил недоволен от своето тегло след няколко седмици на упражнения. Той зациклил върху това и настоявал за тренировки всеки ден. Треньорът съветва първото мерене след началото на тренировките да бъде поне след месец. 

Два пъти в седмицата може да се яде всичко, което човек си поиска. 

Звездният треньор позволява на своите клиенти два пъти в седмицата да си хапнат това, което искат. Може да е шоколад, торта или чаша вино. По този начин хранителният режим се спазва по-лесно през останалите дни. 

Упражнения минимум 30 минути на ден.

Ако в паузите между вашите дела има около 30 минути свободно време, то направете физически упражнения. През това време може да бягате, да ходите или да направите някакво друго упражнение. Дори може да потанцувате, или да изкачите стълби. Колкото повече се движете, толкова по-добре. 

Занимания във фитнеса:

Пастернак е разработил собствена методика за упражнения. За това не е задължително да се ходи в залата за фитнес, но е необходимо да се правят упражнения всеки ден. Треньорът ще каже на клиенти няколко упражнения, които той трябва да прави в течение на седмицата. Продължителността на тренировката може да варира от 10 минути до час. След изтичането на седмицата упражненията се сменят с нови. Смисълът е следният: клиентът изпълнява онези упражнения, които тренират всеки мускул в тялото. 

Сред упражненията, препоръчвани от треньора, са мъртва тяга с дъмбели, клякания с пудовка ил гири, повдигане на краката назад с кросоувър машина. 

Как да си напомпаме дупето като на Ким Кардашиян.

На първо място Пастернак препоръчва да се отчете генетиката. Ако вие сте склони да сте слаби, то обеми като на Ким трудно ще бъдат постигнати. Изпълнявайте следните упражнения: повдигакте краката си назад с кросоувър машина, застанете на колене и ръце на пода и разтваряйте бедрата си встрани, клякайте с гири или пудовка. 

Помнете трите основни продукта във вашия порцион и забравете за диетите със сокове. 

Много е важно да се употребяват белтъци, фибри и полезни мазнини. Ако тези елементи не са достатъчно в организма, то е почти невъзможно да се построи безупречно тяло. 

Забравете за диетите със сокове, в плодовете няма вещества, които да са ви жизненоважни. Тези диети не водят до загуба на тегло, организмът само губи вода. А също може да разстроите и вашия метаболизъм.  

Много полезни са киселото мляко, семената чия и спанакът.  

Превод и редакция: БЛИЦ