Руски военни са загинали при водените от САЩ бомбардировки над проправителствени сили в Сирия този месец, потвърдиха близки до загиналите пред Reuters.

Представители на САЩ твърдят, че над 100 бойци, близки до сирийския президент Башар Асад са загинали когато коалицията и местни сили предотвратили атака в нощта на 7 февруари.

Военното министерство на Русия, което подкрепя силите на Асад, заяви, че проправителствените сили, замесени в инцидента, са провеждали рекогносцировка и руски военни не са били в района.

Въпреки това най-малко двама руски военнослужещи, биещи се неформално на страната на проправителствените сили, са били убити при бомбардировката в провинция Дейр ал Заир.

Един от двамата се е казвал Владимир Логинов, казак от Калининград. Лидерът на местната казашка общност Максим Буга е заявил, че Логинов е убит заедно с "дузина" други руски военни.

Другият загинал е Кирил Ананиев, описвал като радикален руски националист.

Александър Аверин, говорител на националистическата партия, с която Ананиев е имал връзки, заяви пред Reuters, че военният е загинал на 7 февруари.

Други източници обаче не потвърждават смъртта на двамата.