Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски коментира пред Glas.bg разностранните информации, които се появиха в публичното пространство по повод раздялата с Иван Маринов - Маслара.

"Въобще не ме интересува, кой бълнува за трусове и кой за нещо друго. Иван Маринов е освободен лично от мен за непристойно поведение към мен. Новият шеф на школата съм му поставил абсолютно същите задачи, които бях поставил на Маринов преди 6 месеца. Уморих се да повтарям на всеки, какво да свърши. Исках помощници за U13, U15, U17 и U19. Това съм го видял в Загреб, искам да се въведе и при нас и съм го поискал преди половин година. Омръзна ми да слушам: "Не така, брат ми", "Така не се прави, брат ми". Искам да виждам действия", заяви Крушарски.

Проверка на Glas.bg показа, че от както е на поста шеф на ДЮШ Иван Маринов не е депозирал своя оставка в деловодството на клуба, а раздялата днес е оформена по взаимно съгласие.

Освобождаването на Иван Маринов идва след няколко изходящи трансфера от Локомотив в посока Ботев, Марица и Сокол Марково, включително и на един от треньорите, който се очаква в близките дни официално да започне работа при жълто-черните. Последваха две декларации от страна на феновете на Локомотив Пловдив, коя от коя по-остри и двете продиктувани от последните събития в черно-бялата академия.