Хора, пътували по-рано с компанията "Саратовски авиолинии", разказаха в социалните мрежи, че машините на превозвача са били непригодни за полети. Те споделиха истории за това, с какво са се сблъсквали по време на пътуванията си. Вчера самолет Ан-148 на "Саратовски авиолинии" се разби малко след излитането си в Подмосковието, припомня Лайф ру.
 
В Инстаграм Наталия Баранкова с ника moscow1yoga разказва, че един път вместо обещания самолет Embraier тя и нейните спътници били качени в "разтропан, убит" Як-42, в който "всичко се тресло, тропало и хлопало, повече от американско увеселително влакче". "Молих през двата часа на полета. Креслото ми и креслата около мен бяха счупени,  те просто не стояха във вертикална позиция, коланът ми не работеше... При кацането шасито издаваше такъв звук, сякаш самолетът ще се разпадне на парчета", написа Баранкова в профила си. 

От състоянието на самолетите на авиокомпанията се възмути и Ани Мурадян с ника make_up_aniko. "Искрено се надявам, че поне след този случай ще бъдат предприети някакви мерки! Безумно ми е тъжно, че, за да се започне да се действа, трябва да има жертви", написа момичето. 

Други потребители също изразиха своето недоволство от "Саратовски авиолинии" и отбелязаха, че по-добре да се пътува с всякакъв друг транспорт, отколкото с въпросната компания.