Лъвът, роден в периода 23 юли - 22 август, е известен като гордият, леко егоцентричен знак на Зодиака. Лъвът е огнена зодия и поради това нейните представители са много огнени и страстни.

 
Те обичат себе си. Повече от всичко друго на света.

Една от основните характеристики на лъвовете е, че обичат да бъдат център на вниманието. Всичко сочи към тях! Те са винаги в центъра на събитията и никога не позволяват нещо да се изпречи на пътя им или да провали плановете им. Трябва да се страхувате да застанете на пътя на лъв. Лъвът вярва, че всичко се върти около него, което може да направи много трудни срещите с него. 

Когато сте на среща с Лъв , не забравяйте да му правите комплименти за творческите им занимания, защото като Лъв, той вероятно ще имат много творчески занимания. Лъвът не прави само едно нещо. Винаги има нещо странично, с което се занимават освен основната си дейност. Искате да знаете нещо добро за Лъвовете?

Те ще превърнат всяко парти от скучно в бляскаво. Ако наистина искате да направите нещата интересни, съберете няколко представителя на зодията на едно място, пуснете им подходяща музика и гледайте. Не вярвайте на никой, който ви казва, че с лъвовете не се споделя. Споделя се, само ако сте на тяхното мнение.

Ако организирате дебат ще можете да видите колко ожесточено могат да се борят, за да защитят възгледите си. Затова, ако заведете Лъв на парти на свой познат, внимавайте какви хора ще има там и с какви индивиди ще има достъп той самия. Направете го за доброто на всички хора. На среща с представител на зодия Лъв никога не забравяйте да го ласкаете и да му се възхищавате, но и не прекалявайте.

Той веднага ще усети кога се престаравате, а това е опасно за вас и отношенията ви. Като цяло представителите на зодия Лъв изискват много време и търпение, за да ви допуснат истински до сърцето си. Заредете се с доза искрени комплименти и вече сте на прав път. Тази царствена зодия може да ви накара да се почувствате на седмото небе, но само ако поиска.