Двете сестри Анастасия и Александрия Дювал живеели заедно с момчетата си в Хавай. Въпреки това, според приятел на убития Федерико Бейли, те живеели като котка и куче.

 
Той каза на NY Post, че момичетата  постоянно си вдигали скандали. В деня на трагедията сестрите силно се скарали заради почивката, а докато Бейли бил в банята, взели колата си и излязли.

Според очевидци, момичетата се  се биели помежду си, скубели се за косите в автомобила и си крещяли. "Момичето, което седеше на седалката до шофьора крещеше, а шофьорката извика: "Имам нужда от психиатър, обадете се на психиатър,"  разказва очевидецът Сесилия Купау.

Друг свидетел на трагедията - Джоузеф Толеафоа казва, че момичетата се биели по време на шофиране на пътя и в един момент колата ускорила. Александрия хванала волана и автомобилът се отклонил от пътя. В резултат на злополуката Анастасия получила несъвместими с живота наранявания и умряла, Александрия е с няколко натъртвания и бързо се възстановила.

След трагедията оцелялата близначка започнала да показва активно внимание към приятеля на починалата си сестра. "Тя се притисна към мен, каза, че иска да флиртува, сложи главата си на рамото ми.

След трагедията тя облече роклята на Анастасия и се почувствах странно. Попитах какво се е случило този ден, но тя се отказа да отговори," разказва Федерико Бейли.

Тази трагедия се случила през 2016 г., но тогава правоохранителните органи бяха сигурни, че  е случайност. Но след като около тайнствената смърт на една от сестрите започна да излизат подробности, през 2017 г. Александрия е арестувана. Получава обаче оправдателна присъда. Тя отрича вината си, но после се появяват нови доказателства, че става въпрос за убийство. Тази седмица съдия трябва да се произнесе нова присъда за мистериозната смърт на близначката.