Обичате да се гушкате или спите в най-далечния ъгъл на спалнята?

Отговорът на този въпрос би могъл да ви даде представа в каква фаза се намира вашата връзка. Разбира се, всяко правило си има изключение. Може да се окаже, че половинката ви спи на една ръка разстояние от вас, защото не може да си държи краката на едно място и по цяла нощ ви рита в бъбреците. Но ако изведнъж човекът до вас промени позата, в която удобно обича да поспива, може да се окаже, че проблемът не е телесен, а емоционален.

Крайностите не се привличат

Това, че спите в двата края на леглото, не означава, че не се обичате.

Просто обичате и личното си пространство, както и чувството за независимост.

Всеки си има собствен стил на спане и не иска да го променя.

Това издава и още една специфична подробност за тях като отделни личности – и двамата не се страхуват да работят здраво, за да постигнат целите си, мотивирани са и имат склонност да са лидери в службата.

Накъдето ни видят телата

В тази двойка имат склонност да се използват един друг като възглавница. Психолозите твърдят, че тази сънна позиция е категорична за две неща – двамата се обичат ужасно много, но се и карат безпощадно. Податливи са на тенденцията да прехвърлят емоциите и в съня си. Едно от неудобствата на този вид спане е прегряването на телата.

Сънуващи прибори

Тази позиция е една от най-предпочитаните сред двойките и подсказва за емоционална и физическа близост. Хората, които се наслаждават на „малката и на голямата лъжица“, се чувстват наистина комфортно с интимността, която споделят. Те имат нужда от тази сигурност и в съня си, усещайки се защитени. Докосване на другия в съня допринася за здравата връзка и добрата комуникация в двойката.

На далечно разстояние

Преди да започнете да се паникьосвате, че нещо не е наред в любовта ви, нека ви препънем. Това, че всяка нощ спите, обърнали гръб на другарчето, не означава, че не може да го понасяте, а най-вероятно имате добро чувство за самосъхранение. На кого му е притрябвал лакът в носа. Повод за притеснение би могло да има, ако доскоро сте спали като влюбени лъжици. Забележите ли това, не е лошо да поговорите с партньора си, преди да се окажете в полупразно легло.

Пипни ме тук и там

Тази двойка няма специфична поза за спане. Тя предпочита да се остави на Морфеевото течение. Телата имат собствен език, на който комуникират. Докосват се, общуват и се разделят в ритъма на живота, който водят собствениците им. Може да се гушкат, да спят с допрени едни до други стъпала, да напомнят несъзнателно физически, че ги е грижа за другия и за любовта им. Че ги е грижа, без да робуват на някакви правила или на норматив, който трябва да покрият.

Записки под възглавката

Да спиш с любимия си лице в лице, усещайки влюбеното му дишане, означава, че се радвате на изключително силна връзка помежду си и дори имате нужда да продължите с „разговорите“ в леглото. Ако обаче тази поза не е присъща за вас, а партньорът ви изведнъж започне да спи с лице към вас, това може да означава, че се чувства дистанциран и има нужда отново да е близък с вас.

За един пробит чаршаф

Ако нощите ви преминават уж близко до другия, но всъщност на доста километри, значи е време за равносметка на връзката ви. Може понякога да спите прегърнати, но мускулите да са напрегнати от тази интимност. Ако пък другият отнеме цялата завивка, може би е минал фазата, в която му е било важно вашето добруване.

Има нещо гнило в леглото

Тук вече нещата крещят за помощ. Макар да знаем, че не е добре да заспиваме ядосани, понякога не ни се удава възможност да си легнем спокойни. Тогава пренасяме гнева си в спалнята, а той безцеремонно се разпорежда, завземайки позата, в която спим. Ако спите с прекалено разтворени крака, без да ви интересува дали има достатъчно място за другия, то или сте му много сърдити, или сте на крачка от подаването на документи за развод.