Вечера си платих задължение във връзка данъка общ доход, което , оказва се, съм пропуснал да си платя като безработен за 2016 г. И се замислих да си потърся работа. Така и така плащам данък, поне да е върху някакъв доход.

Първата обява, която ми попадна пред очите, беше съобщението, публикувано в един сайт , че се търсят 50 гвардейци. https://offnews.bg/obshtestvo/pravite-81-koremni-presi-za-minuta-i-niamate-tatuirovki-zapishete-se-674644.html 

Заплащането е малко недостойно 800 лева, но толкова ми предложиха и от БТВ практически да се върна на работа там с 4 коментара месечно като кукувица в чуждо предаване, след като бях принуден да напусна телевизията и собственото си предаване “В десетката” през октомври 2006 г. със заплата от 2600 лева (по приблизителни изчисления, пропуснатите ми заплати с евентуална индексация са за стотици хиляди).

И ето че взех да се вглеждам в условията за работа, които изисква Националната гвардейска част и Министерството на стройния ни военен министър Каракачанов, сам по себе си илюстрация за основанията да се вайкаме, колко зле изглежда днешната ни армия. Я да видим дали няма да изскочи заек от тази трънка…

Започвам от ръста: изискват се 175 – 185 см, без белези и татуировки по видимите части на тялото.

Ставам. Докарал съм 182 см.

 

Прилагам снимка на възможните за показване видими части от тялото и даннни за килограмите – 82, удостоверявайки липса на татуировки ( и прекомерни тлъстини) към февруари 2018 г. Декларирам пред властите, че не съм използвал фотошоп. Голите през февруари клони на дърветата наистина са без листа както се полага през зимата.

Надявам се министерството да не се интересува и от други части на тялото ми, защото няма да им ги покажа преди ратифицирането на Истанбулската конвенция, а както върви работата не мога да разчитам на друга опонираща защита в това отношение, освен на опозиционната др. Нинова.

Изискванията към кандидатите са да имат средно или висше образование…

Ставам и по този показател ( за годините ми в моята предпенсионна възраст- накрая).

Кандидатите да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията и срещу тях да няма образувано досъдебно производство .

Все още ставам и по този показател преди 28 февруари, когато е второто дело на атакиста Илиан Тодоров срещу мен. След това, ако съдът реши, може да се окаже късно да подавам молба за гвардеец.

Кандидатите да нямат друго гражданство. Ставам – това могат да проверят и самите власти без да им съдействам, за разлика от случая с проверката за татуировки ( как ли я правят без да събличат кандидатите и каква е гаранцията, че събличащите нямат проблем с джендъра в крак с разбиранията на БПЦ, Каракачанов и и прочее железни хе(й)терофактори в нашата европейска страна?).

Кандидатите да покриват нормативите за физическа годност.

Правя стотина лицеви опори от раз, остава да засека времето. С коремните преси ще трябва да наваксам- не правя такива поради възрастови опасения за кръста. Не очаквайте видеодоказателство – няма да се кандидатирам за политик, че да прибягвам до популистки крайности.

Кандидатите трябва да покажат физическа издръжливост. Хм, ако е за бягане съм по-добър на дълги разстояния , отколкото в спринта. Дали ще ми се зачете ( ще се намери ли изпитващ, съгласен да походи с мен в темпо десетина километра и повече, които често изминавам за един ден) ?

Във възрастовата група до 21 години най-много точки – 100, получават кандидатите, които могат да направят 81 коремни преси за минута. Мъжете и жените във възрастовата група 22-26 години трябва да могат да направят 80 коремни преси, за да получат максимума. Лицевите опори спрямо възрастовата група варират от 75 до 71 за минута.

Кандидатите трябва да издържат и тест за интелигентност. Е, тук се провалям. Не ставам по този показател. Ако ставах, нямаше да кандидатствам на (почти) 63 години за тази работа.

Обаче съм инициативен и напорист ( така започнаха да хвалят в комсомолските характеристики кандидатите за работа и университета по време на перестройката в СССР, която така и не дойде в България). Поради това поемам инициативата да осъвременя в крак с времето данните за моята годност за мъжествена служба.

Джендъра ми е здрав, та дрънка. 

 

 

Мога да приложа за доказателство актовете за раждане на 5 деца с моето фамилно име.

 

Единственото смущаващо обстоятелство е, че на някои от момичетата ми им никнат мустаци ( вероятно поради невнимание с училищната храна и престъпно недоглеждане при храненето с пилешко, натъпкано с хормони, за което декларирам личната си невинност и вината на държавата – виноват за нетактичността в обвинението срещу своя потенциален работодател).

Падам си не просто по жени, а именно по собствената – колцина от вас, братоци, могат да заявят същото с ръка на сърцето, а?

 

В това отношение и нашата х(й)етероцърква може да ме подкрепи, както и руската, която водеше яростна кампания за здравината на семейството в Русия преди Путин да я зашлеви със съобщението си, че се развежда . Бих могъл да помоля съпругата си за писмена декларация в потвърждение на своето твърдение, но се боя, че ще си навлека гнева й заради снимката по бански, която показвам – не за друго ще се ядоса, а от опасения, че мога да бъда заподозрян в подражателство на Борисов или на Путин (пази Боже, че може тогава и развод да си докарам).

Колкото до годините ми, явно не отговарям на изискванията. Жалко, щях да съм един мъжествен, мустакат гвардеец, със строг орлов поглед ( ползващ очила само за четене) , респектиращ снимащите турист(к)и със стоманен, сталински блясък в очите, какъвто приляга на всеки хе(й)терогвардеец у нас! 

Share on Facebook