Отборът на Локомотив Пловдив до 17 години постигна победа с 2:0 над връстниците си от Берое в контролна среща, играна на Лаута по-рано днес, предаде репортер на Glas.bg.

Двубоят започна отлично за домакините и още в 4’ черно-белите откриха резултата. Медиан Паров се възползва от неразбирателство в отбраната на старозагорци и реазлизира от близка дистанция. Берое се опита да отговори в последвалите минути, но повечето им владеене на топката не се материализира. В 16’ Локомотив нанесе втори ъдар след отлична контраатака. Ставри Юмерски изведе по много добър начин Филип Колев сам срещу вратаря и нападателят не сбърка - 2:0. Това бе поредна асистенция на привлечения от година по-малките Юмерски в контролите, като той и остналите момчета, които бяха качени от набор 2002 в U17 до този момент показват много добро представяне. До края на частта играта бе равностойна и опасноти пред вратите на двата тима липсваха.

Първата чиста голова ситуация през втората част бе за черно-белите. Тя дойде в 55’, когато Филип Колев получи добра топка, но изстрелът му бе париран от стража на гостите. Десет минути по-късно Локо имаше отлична възможност да увеличи преднината си. След корнер първоначално отбраната на Берое изчисти, топката обаче бе достигната от Филип Колев,който извади на задна греда , а там Мартин Паскалев пропусна на празна врата от два метра, стреляйки над напречната греда. В 67’ се стигна до друг сериозен пропуск. Ники Димитров изведе отлично Велко Мичкюров, но последният стреля право във вратаря, а при добавката ударът на Колев срещна бранител в зелено.