В Ботев започнаха да мислят вече и за лятната селекция. В близките дни се очаква жълто-черните да подпишат договор с халфа Васил Шопов от Дунав, съобщава PlovdivNews.bg.

Шопов и Бенгюзов бяха договорени за Ботев още през този трансферен прозорец, но канарчетата не успяха да освободят бюджет за тях, научи PlovdivDerby.com. Жълто-черните имаха идеята да се разделят с Бризола, който получава зверската за Пловдив заплата от 8 000 евро, но поне до този момент не се намери отбор, който да поиска да го привлече.

Канарчетата искат да привлекат Шопов още през тази зима, но той не успя да разтрогне договора си с Дунав и остава там, а контрактът му изтича лятото. По новите наредби Ботев имат право да подписват с играчи, чиито договори изтичат.

Васил Шопов е роден на 9 ноември 1991 година в Плевен. Той играе на позицията атакуващ полузащитник и се състезава за Дунав Русе. Висок e 185 см. Юноша е на Спартак Плевен. Започва да тренира в школата на Спартак Плевен и е взет в първия отбор. През сезон 2011/2012 вече е титуляр на играещия по това време в Северозападната „В“ група плевенски тим. През този сезон със Спартак става безапелационен лидер в Северозападната „В“ група и влиза в професионалния футбол. Следващия сезон започва повече от успешно и Спартак е сред лидерите в „Б“ група на полусезона и близо до постигане на целта – завръщане в „А“ група, но след проблемите през зимната подготовка доиграва сезона и завършва на 6-то място. През сезон 2013/2014 преминава във ФК Брегалница и записва 17 мача отбелязвайки 1 гол в първенството на Първа македонска футболна лига. След краткия престой в Македония, Шопов се завръща в родния Спартак на полусезона в началото на 2014 г. През следващия сезон разгромяват всички противници и се завръщат с гръм и трясък в професионалния футбол, а Шопов се превръща в един от лидерите на тима. Той е сред любимците на феновете и получава капитанската лента едва на 23-годишна възраст след оттеглянето на ветерана Любомир Иванов. На 9 януари 2016 г. Шопов преминава в Литекс, а 6 месеца по-късно – на 16 юни 2016 г. Васил Шопов е представен като ново попълнене в състава на играешият в Първа Футболна Лига ФК Дунав Русе.