Има само две обяснения защо в публицистичните телевизионни предавания не представят гостите си, поканени за интервю или коментари, с истинските им визитни картички.

1. Защото не знаят кого канят.

2. Защото знаят, но не искат да си признаят, че знаят.

Това важи и за изявата на представяния в качеството на професор Захари Захариев, участник днес в предаване на БТВ, известен като един наистина много, много изявен представител на московската пета колона в България, направо шеф на българско-съветска дружба, замесен в скандали с международна известност, като “петрол срещу храни” от времето на Саддам Хюсеин.  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2004/01/31/224899_aferata_irak_-_petrol_-_bsp/

А има и още “пикантни подробности” по отношение на академичния побойник Захариев, налетял с юмруци на студент през 1998 г., когото нарича “лайно”…http://ivo.bg/2009/12/22/ще-имат-наглостта-службите-да-се-огле/

Захари Захариев, голям радетел на дружбата със съветския труп и възродения му днешен руски прототип, днес изрече от екрана на БТВ онова, което той и неговите подобия изглежда наистина вярват гузно : че концлагерите на комунизма са някакво друго, по-малко зло от нацистките ( макар да е знайно, че хитлеристите са ученици на болшевиките в най-буквалния смисъл на думата по съвторяване на системата на масово въдворяване и унищожаване).

Според Захариев, националсоциалистическите лагери са били за унищожение, а комунистическите са били “нещо друго”.

Не се наемам да тълкувам ничия неизлечима болест на мисълта и ампутираната съвест. Мога само да предложа спомен за чер(ве)ния хумор.

Според вица за западния посетител в соцконцлагера ( или затвора, ако предпочитате), надзирателите обяснили на госта сърцераздирателните викове на жертвите си с факта, че има режим тока: налагало се да умъртвяват осъдените със свещи.  Къде по-друго си е, нали.

Още по темата за съветския неподражаем наистина пример как се избиват милиони хора ( повече на брой от жертвите на нацисткия холокост) в огромна страна, превърната в концлагер, като Украйна.

 

 

 

http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/85-godini-ot-gladomora-savetskata-retsepta-za-genotsid-chrez-glad

Share on Facebook