Екипът на Glas.bg има удоволствието да ви представи най-красивата пловдивска журналистка Лилиана Александрова - най-новото попълнение в нашите редици:

Здравейте, мили читатели нa Glas.bg. От днес стартирам рубриката си в този прекрасен сайт, която ще е насочена към жените, поне в началото й :). Ще си говорим за мода, дрехи, обувки, аксесоари и още, и още... Имам честта да работя с водещите фирми в България в областта на модата, а това ме държи много близо до най-новите модни тенденции у нас, както и до най-примамливите за всяка една жена предложения на пазара. В първата ми статия ще ви запозная с дизайнерката Ваня Симеонова. Приятно четене!

Лилиана Александрова

Дрехи, които другите нямат – запознайте се отблизо с дизайнерката Ваня Симеонова и La tenera Grazia 

- Картини оживяват върху дрехи

- Пловдивска дизайнерка вдъхновена от четката на великите
 
"Луксът трябва да бъде удобен, в противен случай не е лукс“
 Коко Шанел
 
 
   Елегантният стил и добре ушитата рокля ще са винаги на мода. 
   Макар, че черното и бялото са класика не спирайте да експериментирате с огромната цветова палитра. А ако искате да изглеждате истински секси, трябва да сте уверени, съветват от ловдивската дизайнерка фирма La tenera Grazia
 
 Ваня - Интересна. На моменти дори загадъчна, в плен на фотографията и с око на художник тази крехка жена може да превърне всяко парче плат в истински шедьовър. Моделите й са продиктувани от нестихващите пориви и емоции на душата й - семпли, но изискани, изпълнени с много страст и романтично чувство. Искам тези, които носят моите модели да се чувстват желани, да са щастливи и запомнящи се, твърди Ваня, която освен всичко е и много красива, с пропорциите на  модел. Тази млада жена не рядко грабва четка, за да изрази емоция върху дреха
 
  Последното й артистично вдъхновение е привлечено от геният на Микеланджело, Рафаело, Леонардо. Лукс съчетан с мистика е пресечна точка в най-новата й колекция, озаглавена  Дрехи, които другите нямат. Ренесансови картини се кипрят върху добре ушити, рокли и ризи. Еротика, подобна на еротиката в древността, но с привкус на желанията и поривите на съвремието.  
 
  Роклите идеално подчертават извивките на тялото, а около талията може да поставите акцентиращ тънък или широк колан от естествена кожа, голяма метална тока или обсипана с камъни. Ризите са семпли, без излишна помпозност и в същото време с ухание на лукс. Тоалетите са подходящи както за късните следобеди или горещите летни вечери, така и като провокативен стил за знаменателни събития.    
 
- Какво ви провокира да направите тази колекция и с какво са свързани вашите бъдещи проекти?
" Пролет 2018 " беше вдъхновена от класиката, изкуството и Ренесанса. Успяхме да сътворим за начало няколко модела, със специално създаден авторски принт, който прави дрехата наистина уникална и различна. Така се появиха роклите с картини на Рафаело, триптихът с Christian Boy, модели със стуктуриращ силует, който извайва тялото. Както винаги заложихме на женствеността. В тези "модерни" времена, където появата на 30 и повече пола вече не е новина, ние предпочитаме да сме малко по - старомодни. Харесваме свят, в който жената е Жена, мъжът - Мъж, а детето - Дете, и то - възможно най- дълго. Затова категорично мога да кажа, че  новата ни колекция беше като  нашия своебразен, малък бунт към заобикалящата ни лудост. Моделите, създадени от  La tenera Grazia ,  повече от всеки друг път  излъчват усещане за Жена. Мога още дълго да разказвам за тази колекция, защото както и всяка наша предишна, е създадена с много трепет и емоции, но предпочитам хората сами да я видят и направят своите заключения. Само ще добавя - това е началото! Тепърва ви очакват още много много изненади! 
 
- Какви места избирате за представяне на моделите?
Търсим места, които да подхождат на дрехите ни, разбирайте - романтични. Понякога човек трябва да " има око" за дребните красоти около нас, които остават незабележими в сивото ежедневие. Представете си няколко износени от времето стъпала и врата от ковано желязо, обвита в бръшлян. Минаваме постоянно около такива места и безчувствено ги подминаваме. А сега си представете красива жена, в разкошна рокля, която е застанала в елегантно - сексапилна поза,  вдигнала глава към слънцето и чувствено му се наслаждава. И всичко това на фона на тази  " обикновена " врата. Ако не може да си представите ще ви кажа резултатът - безброй пешеходци, които се спъват, докато ходят с глави обърнати назад, малки задръствания и достатъчно клипове с телефони. Веднъж снимахме на едно  колело с кръгово движение. Не знам как не им се зави свят на шофьорите от толкова кръгове ....  Изобщо нещата зад кадър са толкова  забавни и  понякога толкова смешни, че ми идва да разкажа доста неповторими случки, но ще ги оставя като една малка наша тайна. Тук, обаче, е мястото да благодаря на нашия модел Лилиана Александрова за  желанието, въодушевлението, неуморният й професионализм. Хора, тя наистина е Прекрасна!
 
- С какво са свързани вашите бъдещи проекти? 
Бъдещи проекти... Това звучи малко сложно. 
Ние сме хора на спонтанните решения, провокирани от  моментни емоции или усещане, от красива картина, цветна гледка или хубав филм. Разбира се, имаме мечти! Най - много искаме да сме здрави, за да можем да ги сбъдваме. Не знам дали ще ви изненадаме, но тези мечти не са материални - обикновени, човешки са. Късметлии сме,  че харесваме работата си, а най - голямото признание за усърдието ни,  са отзивите на доволни клиенти. Във времето, когато не творим, обичаме да пътуваме, защото това  зарежда "батериите" ни за дълго време, да слушаме хубава музика, да  танцуваме. Или казано накратко - стараем се да живеем простичко и  щастливо!  Ако това може да се нарече проект, то това е бъдещият ни!
 
   Срещнахме ви с една нестихваща емоция от идеи, страст и  любов към красотата – дизайнерката Ваня Симеонова и La tenera Grazia. Довиждане от мен Лилиана и до следващия път!