Американската актриса Роуз Макгауън заяви, че преди да бъде озлочестена от  Харви Уайнстийн, тя била съблазнена от друг известен представител на Холивуд. По това време тя била на 15 години, съобщава The Hollywood Reporter.

Актрисата твърди, че не е осъзнавала, че е бил жертва на педофил, чак до момента, когато се разразил секс скандала около похожденията на Уайнстийн. Тя не разкрива името на въпросния педофил, но като обещава да направи това по-късно разказва подробности за инцидента. 

"Той ме заведе в дома си и ми показа леко порно, който бил заснел за тв канала Showtime.. След това започна да прави секс с мен ", разказва звездата от "Чародейките" и се оплаква, че след секса мъжът я изгонил на улицата. 

Роуз също така разказва, че Уайнстийн е започнал кампания срещу нея. Хора на холивудския продуцент продължавали да я преследват. По-специално, те се опитали да разберат срещу голяма сума пари в кой хотел се е настанила тя. 

Актрисата заяви, че скандалът с транссексуална жена, който избухна в Ню Йорк, също е работа на Уайнстийн: "Кой друг би ме преследвал?", казва тя.

По-рано в петък беше обявено, че Макгауън е напсувала транссексуална жена, която дошла на среща с актрисата и я обвинила в бездействие по отношение  дискриминацията на транссексуалните.

Роуз Макгауън стана една от първите актриси, които разказаха за изнасилванията от Харви Уайнстийн, което даде старт на поредица секс скандали, свързани с холивудски продуценти, режисьори и актьори. Преди това обаче, хакери проникнаха в личния ѝ смартфон и пуснаха в мрежата серия нейни голи снимки във всякакви пози.

В САЩ възрастта за съгласие за секс варира в зависимост от щата, но минималната е 16 години. Според американското законодателство, сексът с лице, който не е достигнало възрастта на съгласието, се смята за изнасилване, дори ако е правен по взаимно желание.

Превод: БЛИЦ