Израелският професор от български призход Михаел Бар Зохар, биограф на някои от най-влиятелните израелски политици, е прекалено сериозен човек, за да го заподозрем в несериозност, когато твърди, че убитият наскоро български бизнесмен Петър Христов е бил в миналото си на руска военна служба в специалните части на страната, т.н. спецназ. При това, според професора, който бил близък с демонстративно разстреляния в София Христов, българинът е имал руски офицерски чин.

Разказът на Бар Зохар в интервю за БТВ поставя въпроса за корените на забогатяването на един бизнесмен с българско гражданство, но с тайна руска биография на старта на това забогатяване ( започнал кариерата си в бизнеса като охрана на бар в Москва, който купил след това, според Бар Зохар).

Според биографията на покойника, разгласена след убийството му, той се е уволнил от армията в България в началото на 90-те години със скромен сержантски чин. След това се захванал с бизнес, стигайки до положението да се превърне в един от най-богатите хора в България, притежател на стотина фирми в най-разнообразни области на икономиката. Съответно, като ни разказаха медиите, Христов бил много скромен, въобще не искал да се афишира ( макар, според откъслечни сведения, изтекли все пак в голямата клюкарница интернет, същият да е бил смятан за негласен господар на силовите структури на държавата в някои региони на България, където висши полицаи и прокурори се обръщали към него с “шефе”).

Професорът, който е журналист, писател и бивш депутат в Кнесета, известен като капацитет по въпросите на израелското разузнаване МОСАД, твърди, че Петър Христов, комуто е трябвало да гостува в България в началото на тази година, т.е. малко преди покушението срещу него, сам му споделил тази тайна при среща между двамата в Париж.

Ако си спомняте, намеци от подобно естество за българин на тайна руска служба се появиха и по отношение на бащата на юношата Кристиян Костов, който пя на “Евровизия” от името на България. Направи впечатление пълното мълчание и солидарната “липса на интерес” от страна българските медии по отношение на родителите на момчето. Стана ясно само , че майка му е “от Казахстан”, а баща му работи в Москва, но какво точно- не е за казване. И медиите у нас любезно не питат…

От профила на майката на момчето във Фейсбук Зауре Хайдарова във Фейсбук, който си направих труда да погледна тогава, стана ясно, че тя боготвори Сталин, а Украйна смята за фашистка държава…http://ivo.bg/2017/05/14/русия-показва-кукиш-на-украйна-с-бълга/

Пита(м) се дали и доколко в България има институции, които да се интересуват ( повече от любезните ни медии) от двойното дъно на двойния живот на български граждани, поставили се в услуга на една държава, която за страните от НАТО е основна заплаха.

Разкритието на израелския професор за тайния живот на убития Христов на руска служба поставя в любопитна ситуация някои известни българи, смятани за близки на разстреляния бизнесмен. Сред тях изпъква бившият вътрешен министър, сочен като втори по влияние в управлавящаата партия ГЕРБ Цветан Цветанов. Какво ли е знаел той по въпроса? И дали тъкмо поради своята осведоменост той не побърза да разсее първаначалните сведения за близките си приятелски отношения с Христов, за което Богомил Бонев, цитиран от Frog News  ( друг бивш вътрешен министър, активен деец на фронта на сигурността в България тъкмо в началото на 90-те години), иронизира Цветанов с въпрос защо се е отметнал от приятелството си с покойния бизнесмен?

 

НА СНИМКАТА: Цветан Цветанов и Петър Христов

 

На споменатите по-горе любезни наши медии давам жокер под формата на въпрос от същото естество: да се поинтересуват дали и в сегашния български парламент няма български граждани(н) с тайно минало в руски специални части?

Share on Facebook