Ботев Пловдив набор 2002 победи с 3:0 Сокол Марково U17 в контролна среща играна тази сутрин в Коматево, предаде репортер на Glas.bg. В голмайстори за канарчетата се превърнаха Георги Трифонов, Иво Казаков и Мерт Салимехмед.

Срещата стартира със силни минути за домакините, които имаха предимство във владеенето на топката. Превъзходството им се материализира в 19', когато Гоерги Трифонов откри резултата за канарчетата, след пас на Иво Казаков. 8 минути по-късно преднината на жълто-черните вече бе 2:0. Казаков преодоля стража на гостите с удар по земя от 15 метра. До края на частта домакините продължиха да владеят инициативата. През втората част и двамата треньори направиха редица промени в съставите си и темпото на двубоя поспадна. 10 минути след като се бе появил в игра, завърналият се от Левски Ангел Генчев, можеше да направи резултата класически, но ударът му от точката на дузпата мина покрай гредата. В 52' отново Генчев имаше добра възможност да отбележи, но излезнал сам срещу вратаря на Сокол, не намери целта. Все пак канарчетата достигнаха до класиката чрез Салимехмед. Мерт отбеляза за 3:0 с плътен удар по земя в долния ляв ъгъл. 5 минути по-късно отново той можеше да направи победата над Сокол разгромна, след разбъркване от корнер, но изстрелът му срещна напречната греда.

Титуляр за Ботев Пловдив започна Иво Кръстев, който бе привлечен преди няколко дни от Локомотив Пловдив. Петър Шилев, който също вече е при канарчетата, след като игра в последните години при смърфовете, се появи като резерва през втората част. В тима на Сокол Марково в игра през първата част бе Ангел Чилибиев, който също доскоро бе играч на черно-белите.