Зимата поставя много предизвикателства пред кожата, особено на лицето, което за разлика от другите части на тялото е открито и е изложено на капризите на природата и времето. Колкото и странно да звучи, през зимата основен враг за кожата на лицето е сухотата. Въпреки че вали сняг или дъжд, влажността на въздуха е по-малка, отколкото през  лятото. Това се отнася в още по-голяма степен за въздуха в затворените затоплени помещения. Ето защо през  зимния сезон кожата има повишена нужда от подхранване и хидратация.

В предишната ни публикация ви запознахме с безценните качества на маслото от Shea/Karite и защо е подходящо за кожата през зимата.
Като алтернатива за студените дни козметолозите на REFAN препоръчват да се използват кремове с хиалуронова киселина.  Това се дължи на факта, че хиалуроновата киселина  притежава изключителната способност да задържа вода близо хиляда пъти повече от собственото си тегло.  Комбинацията между хиалуронова киселина и колаген в серията HYALURONIC ACID на REFAN  хидратира в дълбочина, подобрява еластичността на кожата и стяга лицевия контур.
За постигане на оптимален ефект се препоръчва  ежедневното използване на комбинацията от дневен и нощен крем за лице с хиалуронова киселина.  Продуктите на REFAN са с нежна и деликатна текстура, която бързо и лесно се абсорбира от кожата и по този начин се постига нейната дълбока и трайна хидратация. Нощният крем съдържа и органично масло от арган, което допълнително подхранва кожата и подпомага борбата със стареенето.
Ако считате, че освен от хидратиране през зимата, кожата на лицето ви има нужда и от възстановяване на нейния свеж, младежки и сияен вид, можете да се доверите  на серията HYALURONIC  ACID на REFAN -  компанията, която спечели приза "Любима марка на българския потребител за 2017 г.", както и първите места в категориите "Козметика" и „Българска марка"