Животът на Ивелина от Аксаково и децата й се преобърна за дни. От длъжник със запорирани сметки, с три деца и четвърто на път и едва с 200 лв. доход на месец, днес самотната майка e залята от вълна от добрина и може да поеме спокойно глътка въздух.


Историята на 31-годишната жена трогна хиляди българи в страната и в чужбина. А тя бе наистина трагична. Ивелина останала без съпруга си, който я напуснал, защото се разболял от рак. Тя има три деца, а четвъртото ще се появи след месец и живее в ужасни условия, за които плаща наем.

Доходите й са около 200 лв. на месец, а наскоро получила "честитка" от частен съдебен изпълнител, че дължи 3200 лева за кредит от 500 лв., изтеглен преди години. ЧСИ запорирал и сметките на жената.

Съдбата на Ивелина предизвика вълна на съпричастност не само сред хората, научили за нея, но и на фирмата за бързи кредити и частния съдебен изпълнител, запорирал сметките й, разказа bTV.

След като драмата й стана публична, частният съдебен изпълнител се обадил на самотната майка, за да й каже, че дългът ѝ е опростен, а запорът върху сметките й е вдигнат.

"Много благодаря. Радваме се с децата много, защото за нас беше доста тежко да го изплащам", признава развълнувана Ивелина и едва сдържа сълзите си.

С младата майка се свързали и много хора, трогнати от историята й. Баща на четири деца, който бил във Варна, когато научил историята й, я посетил веднага, и й оставил значителна сума.

Българин, който живее в Германия пък предложил на Ивелина да осигури финансово децата, докато учат.

Обадили се и много хора за подкрепа, други изпратили дрехи и играчки, пари, дори кошче за бъдещето бебе.

А Ивелина си обещава, че повече бързи кредити няма да тегли. Дано това наистина е хепи енд-ът на историята.