Полицаи ме вкараха в кабинета на израелския премиер Бенямин Нетаняху и поискаха да си сваля сутиена. Това каза финландска журналистка, предаде АП.

Сътрудничката на медията, чието име не се съобщава, заяви, че е била принудена от служителите на реда да влезе в работното помещение заради засилените мерки за сигурност малко преди ръководителят на правителството на еврейската държава и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс да дадат съвместна пресконференция вчера.

"Полицаите ме обискираха и ми казаха да си сваля сутиена. Аз им отказах и заради това не ме допуснаха до залата", посочи още финландската журналистка, чийто баща е палестинец. Тя твърди още, че е била отстранена заради произхода й.  Колеги на жената заявиха, че действията на на израелското МВР са недопустими.

Пенс пристигна в Израел на 21 януари. Той бе посрещнат топло от ръководителите на еврейската държава. Лидерите на палестинската автономия обаче отказаха да се срещнат с втория човек на САЩ. Причината за това е решението на 45-ия американски президент Доналд Тръмп от декември да премести посолството на страната си от Тел Авив в Ерусалим и по този начин да признае свещения за юдеи, християни и мюсюлмани град за израелска столица.