Саудитска Арабия може да успее да възстанови до 100 милиарда долара въз основата на споразумения, след като десетки принцове и бизнесмени, заподозрени в корупция, се съгласиха да заменят парите за своята свобода.  В рамките на антикорупционното прочистване, водно от коронования принц Мохамед бин Салман, редица милиардери бяха задържани в хотел Риц в Риад. Ако те не върнат мръсните пари на държавата, те ще бъдат съдени, пише в. „Дейли мейл“.  
Мащабната акция срещу корупцията на принц Мохамед, на свой ред, бе определена като негов прикрит опит да разчисти пътя си към лидерството на страната.
 
Късно вечерта в неделя в хотела се намираха все още 95 задържани, съобщава Блумбърг. Деветдесет от арестуваните вече бяха пуснати на свобода, след като постигнаха споразумения с властите.  

Анонимен източник разкри, че ако всички останали задържани постигнат споразумение с властите, Саудитска Арабия може да си възстанови над 100 милиарда долара.

Главният прокурор на кралството шейх Сауд ал Моджеб заяви по време на интервю: „Кралската заповед бе ясна. Онези, които се разкаят и се съгласят на споразумение, няма да бъдат съдени“.  

Арестите бяха извършени на фона на редица съкращения на правителствените разходи, след като Саудитска Арабия – най-големият износител на петрол в света, започна да полага мащабни усилия за диверсифициране на своята икономика след срива на цените на петрола от 2014 година.  
Страната планира да прекрати своите щедри социални програми и да отвори енергийния си сектор за чуждестранни инвестиции.