20-те години за всяко момиче са като оазис. Всичко е прекрасно, бляскаво и някак свежо. Можеш да правиш каквото си поискаш, когато си поискаш. Достатъчно голяма си да сбъднеш всичките си желания, но едновременно с това си и прекалено млада, за да мислиш за старостта. А всяка жена се бои от нея! С напредването на времето и приближаването към 30-те обаче, нещата започват да се променят.

Въпросите от сорта на „Кога ще се омъжиш?”, „Планираш ли да имаш деца?” и „Какво смяташ да правиш с живота си?” те преследват на всяко семейно събиране, а отговорите са ти крайно неясни. Но, мила моя, 30-те са по-прекрасни дори от 20-те. Те притежават неповторим чар и са времето, което трябва да обичаш с цялото си сърце. Ето защо:

Започваш да цениш времето си

Когато си на 30, вече си достатъчно зряла, прекарала си на този свят достатъчно време и имаш нужният опит, за да започнеш да цениш времето си. Знаеш, че то минава прекалено бързо и затова в живота ти няма време за хора, които не те правят щастлива, или пък кофти преживявания. Вече не се опитваш да направиш добро впечатление на всички, а подбираш с кого да комуникираш и с кого не. Времето ти е разпределено само за нещата, които имат значение за теб, а ти си на първо място.

Нищо не се е променило, а всичко е различно

Когато си на 15 искаш да си на 20. Когато си на 20, осъзнаваш, че е почти същото като на 15 и започваш да чакаш с нетърпение 25-те. Докато стигнеш до 30 осъзнаваш, че всъщност всичко е едно и също. Разликата е в грешките, които си направила и уроците, които си научила по пътя. Разбираш, че перфекционизмът е надценен и няма такова нещо като идеален живот. В този случай ти остава само да благодариш за преживяванията по пътя и да вярваш, че по-добри времена са на път да дойдат в живота ти.

Имаш увереността да държиш на своето

Когато си по-млада, борбата за отстояване на себе си може да бъде много жестока. Постоянно спориш с най-близките си хора в опит да защитиш себе си и да отстояваш позицията си, а често губиш битката. Добрата новина е, че когато станеш на 30 придобиваш един особен вид увереност, която ти помага да се справиш с тези ситуации. Вече не ти се налага да се доказваш пред близките и роднините си, нито имаш желание да ги убедиш в правотата си за определени въпроси. Ти спокойно заявяваш себе си и вярваш, че правилните хора в живота ти ще те приемат такава, каквато си, без да ти се налага да обясняваш. Когато им покажеш, че си щастлива там, където си, всичко ще си дойде на мястото.

Можеш да се грижиш за себе си и да се обичаш

Когато станеш на 30 започваш да осъзнаваш, че ти си най-ценния човек в собствения си живот и заслужаваш специално отношение. Именно тогава започваш да се грижиш за себе си и да поставяш своите нужди на първо място. Осигуряваш си достатъчно сън, спортуваш, грижиш се за физическото и психическото си здраве и разбираш, че никой няма да те обича, ако ти не обичаш себе си.