След прекрасната сватба, млада семейна двойка още от първия ден от брака решила никому да не отваря вратата. Договорили се - Не се отваря вратата за никого на никоя цена - ще бъдат сами първия ден от брака!

 На този ден първо дошли родителите на мъжа - искали да видят сина и снахата. Звъняли на вратата на дома на новите съпрузи, но никой не отварял. Звъняли отново, мъжът искал да отвори вратата, поколебал се, но поради твърдата си уговорка, която направил с жена си, не отворил вратата, а родителите натъжени си заминали.

Скоро след това отново някой зазвънял на вратата - родителите на жената. Те отново стояли зад вратата и не спирали да звънят. Жената прегърнала мъжа си и със сълзи на очите му прошепна, че не може да направи това с родителите си и отворила вратата.

Съпругът не казал нищо, години минали и те се сдобили с 4 сина, а петото дете било момиче. Бащата, се радвал за раждането на синовете си, но за раждането на дъщеря си вдигнал голямо тържества - поканил всички, които познава и пръснал безброй пари за партито.

По-късно тази нощ съпругата му го попитала, каква е причината за такова голямо тържество за това бебе, докато за 4-те сина, които по-рано придобили, имали скромни партита.

Мъжът отговорил с едно изречение, "Защото тя е тази, която ще отвори вратата за нас!"