През нощта срещу понеделник валежите ще се усилят и ще продължат и в понеделник, като най-голяма е вероятността за значителни валежи в Предбалкана и и Родопската област.

От североизток, по-късно от северозапад и север, с усилване на вятъра, ще нахлува още студен въздух и в понеделник вече навсякъде ще вали сняг, ще се образува снежна покривка.

Има вероятност поради снеговалежите и силния вятър, особено в Източна България и по планинските проходи, да се създаде сложна обстановка - намалена видимост, навявания и преспи, съобщи агенция Фокус по информация на НИМХ.

Във вторник ще е доста студено - минималните температури ще са между минус 12° и минус 7°, дневните в повечето райони също ще са отрицателни. В Източна България ще е все още и ветровито.

 
Облачността ще се разкъса. Снежната покривка ще се задържи. 

В сряда над цялата страна ще бъде предимно слънчево с минимални температури до минус 11 градуса и максимални плюс 6 градуса.

В четвъртък времето ще остане без промяна. Валежи не се очакват. Максималните температури ще се понижат и няма да превишават плюс 5 градуса.

В петък над цялата страна времето ще бъде предимно слънчево. Температурите остават без промяна. 

В събота и неделя над страната ще има променлива облачност, но без валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 9 и минус 4 градуса, а максималните между 2 и 8 градуса.