Дуо юноши на Локомоти Пловдив от набор 2002 от пролетта ще защитават цветовете на градския съперник Ботев Пловдив, научи Glas.bg. Петър Шилев и Иво Кръстев започват тренировки с канарчетата. Така отборът на Георги Недевски буквално е пред разпадане, след като всеки трансферен прозорец е напускан от най-качествените си футболисти. Glas.bg научи, че старшията на черно-белите буквално се е хванал за главата след поредния удар по него. Ръководството на черно-бялата школа в лицето на Иван Маринов пък сериозно трябва да се замислят, с кои футболисти черно-белите ще се включат в елитната до 17 години в следващия шампионат.

Само преди 2-3 седмици част от родителите на децата, водени от Георги Недевски, официално са поискали неговата оставка от Иван Маринов по време на извънредна родителска среща, разбра Glas.bg. Маслара е обещал да помисли върху този казус, но в последствие е взел решение да прикачи към всеки треньор, негов колега от друг набор, който да му помага. Други родители пък са защитили треньора, а трети са зявили, че наследиците им от известно вереме не търпят развитие. Интересно е, че родителят на един от заминаващите в посока Коматево се е застъпил за треньора, а бащата на другото дете е заел неутралната позиция: "Тъпчем на едно място". Сега обаче точно тези футболисти, чиито родители не са искали промяна в този набор, решават да пратят децата си в градския съперник.

Ботев Пловдив прави още един трансфер при този набор, научи Glas.bg. Те привличат от Левски и Ангел Генчев, който също е минал през черно-белите. Тримата нови футболисти на черно-белите изгледаха днешната контрола на тима на Недевски срещу отбора на Брестник, а репортер на Glas.bg успя да ги снима заедно.

Много интересен факт е, че и тримата играчи са рожби на школата на Ботев Пловдив. В даден момент обаче те се оказаха ненужни при канарчетата и преминаха в Локо Пд. След като развиват качествата си при смърфовете, Кръстев и Шилев сега ще се пробват отново да се докажат в родния си клуб. Генчев пък премина от Локо Пд в Левски, преди настоящото му завръщане в Ботев.

За Локо остават изводите, дали си заслужава редовно да привличат освободени от Ботев играчи, като по този начин пренебрегват собствените си кадри, след като в последствие не могат да ги задържат в клуба при оферта от стария им клуб.