Бедственото положение в община Смолян ще бъде отменено частично. Над 15 села са все още без ток. Според EVN електропроводите от Смолян през Герзовица и през Турян са прекъснати там, където са били най-големите ветроломи и има сняг. "Прекъснати са повече от 30 междустълбия. Те захранват Кремене и съставните махали, вкл. Киселчово и част от махалите по поречието на река Арда", съобщи зам.-кметът инж.Мариана Цекова, която е начело на кризисния щаб.

 

"Екипите на EVN  се опитват да отстранят повредите, но докато не пробием стария път от Турян към билото на Кремене, където е най-тежко положението, ще се забавят. В село Пещера няма ток и скоро няма да има. Частично село Турян е било захранено, но сега се опитват да го захранят напълно. Виево и Кутела също нямат ток. Надяват се до няколко часа да им пуснат“, обясни  Цекова.

В селата Кремене и Киселчово може би ще бъдат включени агрегати. „В този район положението с електропреносната мрежа е същото като при бедствието през 2015 г.“, добави зам.-кметът.