Основният проблем, заради който жените често не получават сексуално удовлетворение, са личните страхове. Страхът представлява огромен стрес за организма, който не само ни лишава от възможността да се насладим на приятните усещания, но и представлява риск за здравето. Кои са главните женски страхове, които ни пречат да получим наслада?

Не съм идеална

Най-разпространеният женски страх по време на секс е опасението, че мъжът ще разглежда тялото ни детайлно и ще забележи всичките дребни недостатъци – пъпка на гърба, целулит на бедрата, недобре направена епилация в бикини зоната. В резултат на това жената е заета да мисли единствено за това как изглежда.

В действителност:

Психолозите са единодушни, че след като вече сте се оказала в леглото на мъжа, за него това е достатъчно. Разбира се, влечението му към вас е основано на физическата ви привлекателност, но той не се взира в детайлите, а ви иска изцяло, с всичките достойнства и недостатъци. Затова спрете да анализирате своята „неидеалност”, а се насадете на идеалния секс. Не се стеснявайте от тялото си – щом мъжът е с вас, значи ви харесва.

Дали ще му доставя удоволствие

Много жени се притесняват, че нямат виртуозни умения в секса или че не умеят или не искат да правят определени неща в леглото.

В действителност:

Безспорно в течение на живота си придобиваме определен опит. Но не забравяйте главното – че всеки път сексът е уникален сам по себе си. Няма определена схема „как трябва” и „как се прави”. Възможно е предишният ви партньор да е харесвал едни неща, а сегашният – съвършено други. Двойката се опознава именно в стремежа си да си доставя удоволствие. Отпуснете се и се опитайте да усетите желанията на своя любим.

Той не ме обича

Страхът от изоставяне след сексуалния акт може да стане сериозна бариера пред удоволствието. Разбира се, най-добрият вариант е сексът да е духовно преживяване и взаимно обожание. Но понякога сексът е просто секс – и това хвърля в ужас много жени.

В действителност:

Ако вече сте се оказали в леглото с даден мъж, няма смисъл да анализирате емоционалните последствия. Така или иначе, те са непредсказуеми. Дори и ако след любовната нощ отношенията ви не прерастнат в любовен роман, приемете го като приятно приключение.