Легендарният бразилски футболист Роналдиньо, който официално прекрати кариерата си, се сбогува по много красив начин с любимата игра.

"Благодаря ти, Господи, за този живот, който ми даде, за семейството, приятелите и моята професия. След близо три десетилетия във футбола казвам сбогом на най-голямата ми мечта, сбъдната мечта. Правих това, което най-много обичам 20 години като професионалист". Това сподели бразилската легенда в официалния си профил във Фейсбук.

"Изживях мечтата на едно дете - всеки миг, всяко пътуване, всяка победа, равенство, загуба. Националният химн, преминаването през тунела, съблекалнята, стъпването на игрището. Обувките ми, с които давах и добри, и лоши пасове. Отдаването на почит към заслужилите футболисти, на които се възхищавах и се възхищавам и до днес. Всичко беше невероятно. Баща ми и семейството ми ме подкрепяха много, за да стигна до тук. Това беше колективен успех. Завършихме първи етап от тази красива история", написа още той и допълва: "Вие ме познавате. Знаете, че съм срамежлив и не говоря твърде много, но искам да ви благодаря от сърце и душа. За да правя това, което обичам, помогна всеки - треньорите, инструкторите, директорите, президентите, феновете, които бяха с мен и срещу мен, шофьорът на автобуса, домакина, съдията, пресата. Благодаря ви, че създадохме заедно тази история. Без вас нямаше да бъде възможно. През март ще споделя как ще се сбогувам официално с футбола и какво ще правя след това. Засега ви казвам просто моето "Много благодаря!".

"Благодаря на всички за съобщенията и обичта. Прегръщам ви! Бях много щастлив да превърна футбола в мой живот и професия". Така завършва поста си вечно усмихнатият Рони.