Пловдивчанин се оплака че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно паркирали коли. Случката се разиграла в четвъртък следобед на улица "Йоаким Груев“.

По думите на мъжа колите в паркинга от лявата страна били спрели така, че нямало достатъчно тротоарно място. Човекът излязъл на пътното платно, но в това време от отсрещния паркинг излизала кола с маневра назад. Шофьорът не забелязал пешеходеца и така му се наложило да скочи в образувалите се локви.

"Зад мен имаше майка с малко дете, която направи същия избор, за да не бъде блъсната“, обясни още мъжът. Той се оплакал в Областната дирекция на полицията, която е на няколко метра по ул. "Йоаким Груев“, разказва "Марица". Докато водел разговор с полицай, в сградата влязъл шефът на структурата Атанас Илков.

Той разговарял с гражданина и обещал реакция от органите на реда. Потърпевшият обясни, че дълго време е чакал, но не видял някой да проверява неправилно паркиралите автомобили.

"В четвъртък нямахме достатъчно ресурси да реагираме на сигнала, тъй като бяхме ангажирани с бедственото положение в Карлово. В петък сигналът ще бъде проверен и ако са необходими законови мерки, те със сигурност ще бъдат взети. Говорих с човека и съм се ангажирал. Паркингът е общински с платени абонаменти", обясни шефът на областната дирекция на МВР Атанас Илков.