Сидеров се разграничи вчера от мнението на секретаря на ПГ Борис Ячев от НФСБ, че ако бъде променен преводът на текста, групата на ОП може да гласува за него.

“ Борис Ячев от НФСБ е изразил позиция пред медиите, че ако бъде променен преводът на текста на Истанбулската конвенция, групата на “Обединени патриоти” ще гласува за нейното приемане в България. Това мнение е изразено от него в качеството му на зам.-председател на НФСБ.

То не е съгласувано с ръководството на парламентарната група и не е нашата официална позиция. Категорично се разграничавам от него, и независимо от възможните промени на текста, искам да заявя ясно, че ПП Атака и аз ще гласуваме против ратификацията на Истанбулската конвенция у нас”, заяви парламентарният шеф на “Атака”.

И днес депутатът от Ямбол ( родом от там) Волен Сидеров потвърди, дори втвърди същата позиция с намеци, че заради това разминаване с ГЕРБ коалицията с нея може да се развали, изразявайки надежда именно от ГЕРБ да “размислят”  срещу подкрепата си за Истанбулската конвенция ( защото от “Атака” няма какво да му мислят – ако си нарушели принципите, щяло пред тях да се отвори бездна, допълни друг високопоставен атакист по въпроса).

Високопоставеният Светлозар Лазаров, днешна дясна ръка на Сидеров в качеството на национален координатор на партията и бивш главен секретар на МВР, сподели още в интервю за Нова телевизия, че Сорос облъчва “някои” в България да приемат Истанбулската конвенция ( защитаваща правата на жените срещу насилието върху тях). Ако приемем това за вярно, значи трябва да повярваме, че Сорос е облъчил , т.е. обработил по същия начин и турския президент Реджеп Ердоган, за когото се знае, че нито Тръмп, нито Меркел, нито кой да е в света, освен Путин, не може да го облъчи по какъвто и да било въпрос.

Тъжната истина е, че русофилство в неговата актуална путинофилска форма така е облъчило  мозъчните центрове на своята пета колова в България, че химиотерапията му е превърнала в мания хомотерапията – сакън, да не заподозре някой местните братушки в симпатии към “обратните” и така те да загубят симпатиите на българите, които обичат да обиждат на “педерас” всеки несъгласен с тях.

А кой е обратен в България всъщност е казал още Симеон Радев в “Строители на нова България” е отбелязал, че българите се делят на националисти и русофили – обратно на днешната картинка в България, когато националистите са русофили.

По повод заплаха България да бъде окупирана от Русия през октомври 1886 г. след неуспешния русофилски преврат, Симеон Радев пише за въодушевлението на българските русофили от надвисналата над страната руска заплаха в органа на русофилите, издаван с руски пари от Драган Цанков.

 

Днес той е почитан с булевард на негово име в столицата, на който се намира руското посолство и с нова паметна плоча от името на русофилски организации във възхвала на Цанков именно като русофил, закачена на оградата на строителния техникум  “Христо Ботев”  ( наричал Русия “блудница” във в. “Знаме”) в София в началото на същия булевард.

 

Симеон Радев свидетелства:

“…13 октомври ( 1886 г. -бел. ИИ) органът на Цанкова в. Светлина излезе с особена притурка, в която се съобщи, че клиперите вече потеглили от Одеса. Новината произведе навсякъде грамадно вълнение. И националисти и русофили помислиха за минута, че Руската окупация е вече на прага на България”.  Симеон Радев, “Строителите на нова България”, изд. Български писател, София, 1990 г., стр. 368

По-нататък големият български интелектуалец, дипломат и писател Симеон Радев, признат за ненадминат хроникьор на епохата на българското възраждане и борбите на българите за независимост ( вкл. от Русия), цитира мислите на поелия тежкия кръст да брани България от Русия Стефан Стамболов, който пише в дневника си, потресен от новината за надвисналата руска опасност, “обладан от мрачни предчувствия”:

“…руските приятели са готови да предадат България на русите и да ги повикат сами да дойдат да ни окупират”. пак там, стр. 369

Симеон Радев посочва причината за провала на руския натиск в България и припомня ( вкл. на днешните войнстващи русофили от паравоенни организации,невежи за историческата истина), че и старите български опълченци са се надигнали и самоорганизирали да защитават България от Русия:

“Положително е само, че по градовете населението бе в грамадното си мнозинство националистическо и постепенно се ожесточаваше срещу Русия. След заминаването на генерала ( Каулбарс, императорският пратеник, изпратен в България да наложи по руски насилнически маниер руската политика, но принуден да си замине обратно след отпора, който получава от българските патриоти- бел. ИИ)  почнаха да се основават известните патриотични дружини, които играха по-сетне такава роля за подема на българския дух в страната. Те се състояха от решителни хора, фанатизирани в своето дело, и напоминуваха в някои отношения якобинските секции , които се прочуха във времето на Френската революция. Първият позив за устройване на тия дружини излезе от Русчук. Той бе подписан от една група запасни войници. Лозунгът им бе: “България за себе си, свободна и независима. На 17 – ти се обадиха опълченците от Севлиево. Те пък се считаха обидени, задето на младите войници се давало някаква преднина в народното дело”.

По повод създаването на тези патриотични дружини Симеон Радев уточнява в допълнителна бележка:

“ Идеята да се образуват дружества от запасни войници се появи най-напред у русофилите, но тя пропадна. Само Н. Константинов основа в Свищов таен комитет от няколко запасни”. пак там, стр.466

Така че тази “обратност” на днешните “патриоти” не е учудваща, а е закономерност, илюстрирана сякаш нарочно от възклицанието : “Нерде Ямбол, нерде Стамбул”!

Share on Facebook