Кризисният щаб на община Карлово приема сигнали за щети и прави всичко възможно за тяхното бързо отстраняване. Бурният вятър, с напорни екстремни пулсации и пориви, нанася множество материални щети на територията на цялата Карловска община. 
 
Два екипа от общинска администрация и екип на районна служба Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението (РС „ПБЗН“) Карлово работят от сутринта и провеждат спешни спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи. 

На спешните телефони при оперативните дежурни на община Карлово - 0335/54 555, GSM 0896 686 704, са получени множество сигнали за изкоренени дървета, нанесени щети на МПС-та, паднали клони, билбордове и електрически кабели.

Електрозахранването в с. Левски, с. Иганово и кв. Сушица към момента е възстановено. Поддържа се непрекъсната връзка с всички експлоатационни дружества, както и с РС „ПБЗН“ Карлово и  РУ на МВР Карлово за оперативна съгласуваност и максимално бързи действия при отстраняване на щетите, нанесени от бурния вятър.

Покривът на стола на СУ „Христо Проданов“ в гр. Карлово е отнесен от силния вятър и училището работи с намалени часове. Отнесен е и покривът на здравната служба в с. Васил Левски.

Със заповед № 41 от 18.01.2018 г. на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, съгласувана с Регионална управление на образованието (РУО) Пловдив,  е обявен неучебен ден за училищата в гр. Клисура.

  Общинският щаб и лично кметът д-р Емил Кабаиванов изказват огромната си благодарност към екипите на РС „ПБЗН“ Карлово и EVN, за бързата им реакция по отстраняване на множеството щети. 

По информация на РС „ПБЗН“ Карлово силният вятър ще намалее към 16.00 часа, до тогава община Карлово призова гражданите да излизат от домовете си само при спешни и неотложни нужди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!