"Магистрала "Тракия“ отесня. Най-интензивно е движението от София до Пловдив и по-слабо от Стара Загора до Бургас", каза в "Денят започва“ по БНТ регионалният министър Николай Нанков.

"Започнахме финансови и геоложки проучвания, а така също и оценка на стойността на имотите, които трябва да бъдат отчуждавани за бъдещото разширяване на магистралата от София до Пловдив. Това е обективно и лесно реализируемо след въвеждането на тол системата с оглед на бъдещите приходи, които ще получаваме от нея“, заяви министърът.

Той заяви, че Автомагистрала "Струма" ще бъде завършена през 2018 година - без участъка в Кресненското дефиле и тунела "Железница". По думите му, тази година започва строителството на още 30 км. от АМ "Хемус".

По предписание на Европейската комисия ще се ремонтират и всички опасни тунели по магистралите - "Ечемишка", "Топли дол" и "Траянови врата", каза още регионалният министър.

По думите на министъра през 2019 г. за леките автомобили винетките трябва да станат електронни, а за ТИР-овете над 3,5 т. ще бъдат въведени толтакси.