Стана ясен националният състезател, с който Локомотив Пловдив са се договорили. Това е нигериецът Стивън Езе, научи PlovdivDerby.com. Футболистът е на 23 години и напълно попада в политиката на подмладяване, която черно-белите водят през този трансферен прозорец.  За преговорите с Езе PlovdivDerby.com ви информира първи още преди 2 дни.

Той е действащ национал на Нигерия и в момента е в Мароко, където взима участие в турнира на Африканските нации. Езе беше титуляр в първия мач срещу Руанда, завършил 0:0 само преди 3 дни. Стивън дори отбелязва гол в тази среща, но той е отменен заради засада, показа по-задълбочена проверка на PlovdivDerby.com.  Във втория кръг от груповата фаза Нигерия ще срещне Либия, а в третия кръг ще се изправи срещу Екваториална Гвинея. Турнирът приключва на 4 февруари, а в интервю на 30 декември Езе заявява, че той и неговите съотборници отиват в Мароко за да спечелят надпреварата и да се реваншират на нигерийския народ за лошото представяне в предишното й издание.

Стивън Езе е висок впечатляващите 199 см. Гигантът е изключително здрав физически и по това, което си личи от видеата с него, е безкомпромисен в единоборствата. През 2016-а Езе е бил близо до трансфер в израелския Ашдод, но той е пропаднал. Интерес към гиганта през лятото на миналата година е имало и от френския Олимпик Лион. До момента кариерата на Стивън преминава изцяло в Нигерия. Последният му тим е Пано Пиларс, които в момента се намират на трето място в класирането, а самият Езе ги определя като един от грандовете в Африка.

Малко след нашата публикация от Локомотив Пловдив официално потвърдиха за трансфера на Езе на Лаута и публикува снимка на изпълнителният директор Венко Рахталиев, който бе в Мароко преди няколко дни за да финализира трансфера. От черно-белия клуб разкриха, че договорът с гиганта е за 2 години.

С това попълнение групата на Локо Пд вече изглежда по следния начин:

Вратари:
Илко Пиргов;
нови
Росен Андонов и Антони Милина (все още не подписал);
юноши
Павлин Евтимов

Защитници:
Асен Георгиев, Димитър Везалов, Ивайло Марков, Архан Юсуф, Димитър Велковски и Муса Мохамед;
-нови-
Стивън Езе

Халфове:
Димо Бакалов, Симеон Райков, Ванчо Траянов, Янко Ангелов, Игор Банович,  Парвизджон Умарбаев и Веселин Марчев;
–нови-
Абделхаким Буна и Елитон Пардиньо Торета Джуниор (все още не подписал)
–юноши-
Димитър Законов и  Петър Главчев;
–на проби-
Илия Джамов и Флориан Кадриу;

Нападатели:
Кхалед Аяри
–нови-
Филип Михалевич и Анте Аралица;
юноши-
Алесандро Хожабрапур

Ненужни, но все още собственост на Локо Пд:
Пламен Николов

Вече освободени:
Марк Бедиме, Пауло Сержо, Георги Пашов, Мори Диау, Дани Кики , Райян Фрикише, Пламен Крумов и Дино Мартинович.