Гастарбайтер от симитлийското село Черниче брои 22 000 евро за уникалния кукерски костюм на банскалията Димитър Кехайов -Мимо. Крупната сделка е станала веднага след кукерското дефиле в Банско, в началото на януари, пише struma.com.

Купувачът е Николай А., с прякор Талайката, прибрал се в Черниче от Испания ,за да прекара празниците със семейството си. Бил впечатлен от красивия костюм, който бе кандидат за Гинес с дължина на косъма 105 см., нещо, което не е виждано до сега. Най-дългият косъм на кукерски костюм, преди да да появи Мимо, бе 90 сантиметра.

Миналата година Кехайов -Мимо направи истински фурор, показвайки униката си. Изработил го сам от кози и пръчове, които отглеждал повече от 10 години. Плакал, когато заклали животните, за да обработи кожите им ,воден от мерака да направи този уникален кукерски костюм . Бил на 7 години, когато се заклел ,че ще има най-красивия костюм и изпълнил мечтата си.

Миналата година имаше много мераклии да купят кожите, но Мимо не събра сили да ги продаде. Сега обаче явно купувачите са били много настоятелни. Синът на гастарбайтера Николай, бил запален по кукерската традиция, и още щом видял костюма на Мимо, се поболял по него. Така бащата, гурбетчия не се поколебал и броил колосалната сума за уникалния костюм.