Трагедията в поморийското село Страцин е неописуема след кървавото меле, при което загина 26-годишният Сергей Драганов. Младият мъж оставя 23-годишната си съпруга вдовица и две деца сирачета, които неутешимо ридаят, гледайки снимките му и чакат тати да се върне, информира" Флагман".

Припомняме, че фаталният инцидент стана на пътя между поморийските села Просеник и Страцин в събота, около 18:30 ч. В тежката катастрофа участват колата на Сергей - Алфа Ромео и БМВ с немска регистрация.

По официални данни от полицията зад волана на немското возило е бил 47-годишниият Ангел Кирев, също от Страцин. Близките на Сергей обаче не вярват на тази версия. Според тях БМВ-то е шофирало синът на Ангел - 22-годишният Расим, по-прякор Данко. Той си е тръгнал от местопрестъплението, преоблякъл се и се върнал с баща си, който да поеме вината за инцидента, тъй като нямал българска шофьорска книжка, твърдят още роднините на Сергей. До сблъсъка се е стигнало след гонка на пътя.

"Всички знаят, че зад волана е бил Расим. Избягал, защото при подобен инцидент остави човек в инвалидна количка. Той и Сергей се срещнали в кафето и  решили да се състезават, тъй като Расим е твърдял, че има по-бърза кола. На прибиране братовчед ми Сергей изпреварва с неговото Ромео БМВ-то и след това се удрят като са се забили в канавката.

Когато отидох на място, гледката беше ужасна. Братовчед ми лежеше на земята, главата му беше сцепена. Не вярвах какво се е случило, паднах до него и започнах да плача и да го бутам, но вече не беше сред нас.

Расим го нямаше, дойде след малко и помоли да отидем да издърпаме колата, за да може да си тръгне, защото щял да пътува за Германия“, разказва братовчед на загиналия Сергей.

Съпругата му Алиса също не вярва, че 47-годишният Ангел бил зад волана на БМВ-то. Младата жена през сълзи разказва, че Расим е предизвикал мъжа й да се състезават. Бил жесток на пътя, размазвал животни и предупреждавал хората да си пазят децата.

"В деня на катастрофата мъжът ми се прибра от работа и каза, че отива да сложи нафта на колата. Казах му да си дойде по-бързо, за да оправим кошарата за детето. Минаха 10,20,30 минути, но него го нямаше. Отидох в кафето да го търся и там ми казаха за инцидента, светът ми се срина, след като разбрах, че е загинал", ридаеше съпругата на Сергей.

Младата жена е в шок, не знае как ще се справи с болката от загубата. Най-много обаче се притеснява за децата си, които остават сирачета. Двете дечица постоянно питали за баща си, чакали тати да се върне от работа.

"Болката е жестока, децата постоянно питат за Сергей, как да им кажем, че е загинал, ще се съсипят, не можем да им причиним това, излъгахме, че е на работа", разказва с тъга Алиса.

Родителите на Сергей - Михаил и Райна, също са съсипани, погребали са единственото си дете. Те били на гурбет в Гърция, когато разбрали за трагедията от снаха си и веднага се прибрали у дома.

Младият мъж бил работлив, сам построил къщата, където създал децата си и живял със семейството си щастливо. След загубата му тя остава празна, без Сергей, остават единствено спомените - за прекрасен съпруг, баща и приятел.