Над половин килограм кокаин, както и приспособления за разфасоването му, са иззети от полицията в Пазарджик. Задържан е основен дилър на дрога в региона.

По информация на БЛИЦ това е всеизвестният в региона Величко Димитров-Мечката. Акцията е проведена в дома му в село Огняново. Дрогата е била разделена и скрита на различни места в къщата му. По информация а запознати цената на намерения наркотик е над 100 хиляди лева. 

В неделя ченгетата задържали стария си познайник Мечката. Мъжът е криминално проявен с множество регистрации за блудство, изнасилвания, притежаване на наркотични вещества.

Предполага се, че има мрежа от дилъри, които ръководи. При проведеното претърсване в къщата му освен кокаина, е намерено и малко количество марихуана, три електронни везни, консумативи за разфасоване на дрогата. Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа, в последствие задържането му е удължено от прокурор от окръжната прокуратура в Пазарджик със 72 часа.
 
 Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.  Розследващи разкриха още, че през 2007 година Мечката е лежал в затвора за групово изнасилване.