Районна прокуратура- Пловдив привлече като обвиняеми 17-годишния А. Д. и 16-годишния  К. Б. за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и за отнемане на чужди движими вещи.

До момента е установено, че на 14 януари 2018 г. в гр. Пловдив, двамата обвиняеми били с техни познати, като употребили алкохол. Към 1,30 часа те тръгнали да се прибират към домовете си, но преди това извършат хулигански действия, като изпотрошили  странични стъкла и огледала на 12 леки автомобили, паркирани в район „Южен“ в гр. Пловдив. Двамата обвиняеми извършили кражба и на чанта от един от автомобилите. На 14 януари 2018 г. те са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. До момента двамата не са осъждани.  

Спрямо тях се води разследване и за умишлен палеж на сергии от пазар в район „Южен“, като по случая са назначени пожаротехническа и оценителна експертизи. До момента е установено, че търговските обекти изгорели, след като двамата запалили със запалка найлони, с които били покрити. Разследването по случая продължава.