Дефектирал газов  котел  в СУ "Отец Паисий” в Куклен принуди кмета на общината  Мария Белчева  да обяви „дървена ваканция“ за днес в учебното заведение. Тя може да бъде удължена до три дни, но решението ще бъде взето след проверка на инспектори от Регионалната здравна инспекция на място, които ще измерят температурата в класните стаи. 
 
До пълното възстановяване на отоплението, общината планира алтернативни  решения  за учебния процес.  Има вариант една част от часовете да се водят в Професионалната гимназия по  селско стопанство, а  при по малките от 1 до 4 клас  да се премине на двусменен режим, като стаите ще се отопляват с електроуреди.
 
През 2013 година по европейски проект се сменя котела и инсталацията на училище "Отец Паисий” в Куклен. Гаранцията  е 15 години, но изведнъж машината спира заради натрупан варовик.
 
Започнали  са  разговори между  общината и фирмата изпълнител за смяна на котела. Той обаче се доставя от Германия, а самата доставка ще се извърши до пет дни след датата на плащане, а след това ще трябва и  време за монтаж. Ремонтът ще се поеме от фирмата-изпълнител.