Това момче е само на 8 години и живее в малко село Синцзе, което се намира в китайската провинция Юнан. Всеки ден той трябва да преодолява разстояние от почти 5 километра, за да стигне до училището си. В този ден температурата неочаквано паднала до -9° градуса.
 
Малкият ученик нямал подходящи дрехи, но това не го спряло, пишат британските издания. Той трябвало да премине изпит и го направил успешн,о като междувременно стана известен по целия свят.
 
Директорът на училището Фу Хен разказал, че не повярвал на очите си, когато видял своя ученик. Когато детето влязло в класната стая, косата и веждите му изглеждали като ледени висулки, а бузите му били червени.

"Това беше първият ден на изпитите", казва учителят. Той фотографирал премръзналото момче и публикувал снимката в интернет. Публикацията бързо станала хит в мрежата и привлякла вниманието на медиите и потребителите по целия свят. Може би всеки друг ученик би направил всичко възможно да избегне изпита, но това китайче направил точно обратното. В интернет, смелият ученик веднага бе наречен "ледено момче" - Ice Boy.

"Тази сутрин температурата спадна до минус девет градуса по Целзий само за 30 минути", казва още учителят и споделя, че поради липса на финансиране в училището им дори няма печки. Според думите на директора на училището "леденото момче" живее със своите сестра и баба в малко и много бедно село. И въпреки че къщата им се намира на 5 километра от училището, момчето отива на училище всеки ден, защото е сигурен, че само след като е получил образование, той ще може да подобри живота си.