Григор Димитров логично беше в отлично настроение след първата си победа в Мелбърн. Първата ни ракета спечели с 6:3, 6:2, 6:1 срещу квалификанта Денис Новак и се класира за втория кръг на Аустрелиън Оупън. 

"Доволен съм от формата си. Толкова е хубаво да се върна тук. Имам страхотни спомени, обичам да играя на този корт", бяха първите думи на Димитров след успеха. 

"Имаше силен вятър по време на загрявката. При това положение не можеш да използваш максимално ударите си, но аз се опитах да бъда концентриран и да използвам всяка възможност, както и да спестя малко сили", добави българинът. 

Попитан дали е готов за титла от Големия шлем, Григор отговори: "Гледам мач за мач. Това винаги е било моя мечта. Постигнах някои неща, които винаги съм искал. Това е следващата стъпка. Не искам да лъжа и да звуча прекалено скромен. Единственото, което мога да направя, е да се раздавам на 100% процента и да се опитам да вдигам нивото с всеки мач."

Във втория кръг Димитров ще се изправи отново срещу квалификант. Съперникът му ще бъде определен от мача между шведа Елиас Имер и американеца Макензи Макдоналд.