Виждате монета на улицата и възкликвате: „Късметче!“ Прибирате я в портфейла, за да ви донесе още пари. Да, но според източните суеверия, това е огромна грешка.

 
Щом монетата е загубена, значи предишният собственик може би има лош късмет с парите. Взимайки монетката, ние взимаме и лошата му карма. Така че, ако не сме сигурни, че милионер е изпуснал монетата нарочно, по-добре да не я пипаме изобщо.

Има още доста интересни суеверия и поличби, свързани с парите. Така например, ако даваме пари на някого, не бива да го гледаме в очите, за да не ни върви само на „даване“. Никога не трябва да разваляме пари. Било на бедност! Ако ви трябват дребни, винаги правете покупка и използвайте рестото, не давайте „едра пара за дребна“.

За да не нарушаваме обменната енергия на парите, трябва винаги да даваме с дясна и да взимаме с лява ръка. А лесните пари не бива да държим дълго в дома си, тяхната енергия е нестабилна и колкото и да не ни се вярва (и иска) може да ни разклати финансово. Ако сте спечелили от игра, получили сте неочаквана сума подарък, изхарчете по-бързо тези пари.

И за финал нещо наистина интересно – вечер никога не сядайте, ако масата не е сервирана! След залез слънце, сядането на празна маса означава и празен портфейл. Не бива да държим на масата и празни чаши, чинии, бутилки, купички и т.н. Изобщо „празно да няма“, за да са ни пълни банковите сметки.

Забраните са не по-малко важни и интересни: Нищо вкъщи не трябва да тече – кран, казанче. Така изтичат и парите. Не бива да се събират трохите с ръце от масата след ядене, че ще обеднеете. Не давайте сол или хляб на съседката, защото парите ще идат при нея. Не дръжте ключовете на масата. Не поставяйте чантата на земята и не вдигайте дребни монети от земята.

Ето и няколко поверия как да съхраните, умножите и да си служите с парите?

Вземайте парите с лявата и давайте с дясната ръка. Получените пари не харчете веднага. Оставете ги да преспят и едва тогава ги бройте и харчете. Добре е най-едрата банкнота да стои в дома ви колкото е възможно по-дълго там. Дори е полезно да закръгли година от внасянето й вкъщи. Така парата се привлича със сигурност към вас.

Веднъж добити,парите трябва да се съхраняват правилно. Портмонето е добре да е червено. Вътре е хубаво да е подпъхната хартия с червен цвят. Тя засилвамагическото действие. В портфейла банкнотите трябва да са подредени по йерархия. До огледалото в антрето дръжте банкнота, която да се оглежда в него. Дори и да отсъствате, магията ще действа. Парите ви ще се множат от само себе си.

Подредете монетите йерархично. Повече давайте, отколкото вземайте заем. Връщайте заетите пари сутрин. В началото на всеки месец дрънкайте с монети и финансите ви ще растат с напълването на месеца. Дръжте метлата с дръжката надолу. Така също привличате парите. В зимните дрехи в гардероба дръжте монети до другата зима.