Най-добрият футболист на Пловдив за 2017 година, според спортните журналисти е Тодор Неделев. На второ място бе класиран капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов, а трети е Мартин Камбуров. Гласовете за първи трима бяха значителни повече над следващите в подреждането играчи.

В залата присъстваха единствено Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов. Мартин Камбуров има ангажименти с настоящия си отбор Берое и нямаше как да е на церемонията.

В допитването се включиха  общо 49 журналисти от 29 медии, както и по двама представители от пресслужбите на ФК Ботев и Локомотив Пд. На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена класацията и избрана призовата тройка, според техния вот. Интересно е, че гласувалите са били 51 журналисти, но двама са оттеглили своя вот.

Тазгодишната анкета „Футболист на годината 2017“ бе организирана с активната подкрепа на радио Пловдив, на световната марка за спортна екипировка и спортни аксесоари Uhlsport, в лицето на Младен Стойчев – представител на компанията за България, както и на Зоналния съвет на БФС-Пловдив.