Цялата пропагандна машина у наше евросело е впрегната да брани властта от евроуроки чрез игра на криеница зад евроавторитета.

Ако властта се почувства застрашена от някакви местни “предатели”, които не искат да играят евроазиатски казачок в крак с европредседателството (ни), на помощ идват евроконтраагрументите (й).

Понеже мъглата от замърсения въздух, който многобройните ни гости от Европа предстои да кашлят заедно нас, не може да бъде заметена под застлания вече червен килим, поне като зад пред българчетата пропагандата вади  камуфлажната мрежа, на която пише: “ и други имат проблеми, не сме само ние, включително и уважаемите европейци”.

НА СНИМКАТА: Евромъгла

Във варианта, в който БНТ е впрегната да върши тази дейност, това звучи чрез актуално – направо “гениално” като находка за оправдаване интервю – анонсирано като водеща новина ( макар да е само едно мнение на чиновник от Брюксел, провокиран да каже пред аудиторията на държавната телевизия онова, което изнася на властта у нас):

“Комисарят по околна среда пред БНТ: Чистотата на въздуха е глобален проблем

Днес, 18:10 • от Десислава Апостолова

“Чистотата на въздуха е проблем не само за България и Европа, а и за целия свят. Това каза в интервю за БНТ комисарят по околната среда Кармену Вела”.http://news.bnt.bg/bg/a/komisaryat-po-okolna-sreda-pred-bnt-chistotata-na-vzdukha-e-globalen-problem

Зад обобщението, че и в Европа се случват гадости, застана и 

председателката на парламента Цвета Караячева. Във връзка с разстрела в София на бизнесмена Петър Христов, близък до ГЕРБ, тя се опита да застрахова партията си от подозренията, че има някаква отговорност за този скандал. 

Караянчева заяви: “такива събития се случват във всяка една европейска държава”. http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/karaiancheva-za-pokazniia-razstrel-v-sofiia-takiva-neshta-se-sluchvat-v-evropa

Добри хора, като Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в София, помагат също с каквото могат ( без да искат, защото не си дават сметка, как думите й ще бъдат използвани) на бедната ни държава. В

интервю за Нова телевизия тя отбеляза дипломатино , че е не е виждала корупция в България лично, но …е получавала сигнали от английския бизнес. Заяви , че има “ някои успехи в борбата с организираната престъпност във вашата страна” , но, че не е честно да се категоризира, че корупцията отразява по-голяма част от обществото. Т.е., както излиза,  една по-малко част от обществото ( имаща обаче голям достъп до корупционните схеми) е корумпирана.

Ема Хопкинс потвърди колко мокра е водата, посочвайки, че корупцията не е само български проблем. Много държави се борят с този проблем, успокои ни тя.

Нима не е така- дори в скандинавските страни,където индексът на корупираноста клони към нулата ( според изследванията на огранизациите, които го измерват(, също има корупция.

Само че в България, уви, става дума за корупционна пандемия, а не за пренебрежимо дребна настинка. Съответно дипломатичният изказ на Ема Харис беше “обработен” под формата на водещи заглавия в българските медии, изтъкващи казаното от нея, че не само България е корумпирана.

Най-печалното е, че тези пропагандни усилия на обладаните от властта медии у нас могат да заблудят само и единствено вече – но не и вечно – заблудените български граждани. В очите на чужденците, на които управляващите искат да се харесат, това еврозлословене е грозно. Или някой си вярва, че евросъюзниците ни са някакви тъпаци, които могат да бъдат заблудени с фалшифицирани новини?

Понеже и фалшификаторите у нас също не са тъпи, остава само едно обяснение: държат се като консуматори на статуквото като “за последно”.

Share on Facebook