Може ли да се отслабне само с консумяция на вода?

Д-р Людмила Емилова

Да, 2 водни чаши топла вода сутрин на гладно ще ни помогнат да отслабнем, но това  разбира се ще се случи, ако не прекаляваме с приема на големи количества животински храни,а след това и с храни от бяло брашно и бяла захар.

По-добър вариант наистина е  да се изпиват още по 2 водни чаши топла вода половин час преди обяда и вечерята.

Точната дозировка е общо през деня да се приемат по 30 милилитра вода на 1 килограм тегло и винаги половин час преди храна.

Препоръчвам в никакъв случай да не се пие вода по време на ядене, защото се разрежда стомашният сок и приетата храна няма да се разгради правилно.

Пиенето на 2 чаши топла вода сутрин на гладно може да ви помогне да излекувате успешно и трайно т.нар. гастроезофагеален рефлукс (връщане на храна от стомаха към хранопровода, което предизвиква силни болки и парене зад гръдната кост).

 
Това  е изключително успешно лечение съм препоръчала на много мои пациенти и ефектът винаги е 100% положителен.

20-годишната ми практика в сътрудничество и помощ на хора с наднормено тегло показва, че те могат да си помогнат, ако всяка седмица в определен ден останат на 4 билкови чая и 1-2 килограма плодове, разпределени през 2 часа. Редуват се чай-плод, като се запачва в 8 сутринта с чай и се приключва с чай в 20 часа вечерта. Можем да свалим повече килограми, ако следваме този режим 3 дни при пълнолуние и 3 дни при новолуние. Приемливо е и в съответния ден на лунната фаза да заменяме плодовете с фреш от плодове и зеленчуци. При този вариант на режима при пълнолуние се губят около 2 килограма, а при новолуние - около 3.

Добре е тези хора, които имат най-много килограми за редуциране, на постоянно число всеки месец да остават на тази плодово-чаена програма за 5 дни, последвани от 3 дни захранване. В последния етап на обяд и вечерта се приемат суров зеленчук без сол и малка порция постна готвена храна.

Когато режимът на плодове и чай е за по-продължително време, е необходимо да се провежда под лекарски контрол в специализиран център.