Всички спортуващи подкрепяли проекта ( с изсичането на вековните гори) в Пирин в името на втория лифт –  според г-син министъра Красен Кралев.https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/12/29/3104816_citat_na_denia_vsichki_sportuvashti_podkrepiame/?ref=home_layer2

Министърът, без да си дава сметка, дефинира диктатурата на малцинството. Но понеже живее в среда, в която му се струва, че мнозинството от негови подобия е представително за общонационалните приоритети, намира за правилно да говори от името на “всички спортуващи”.

“Всички спортуващи” ( ни повече , ни по-малко) , според този властник, вкупом ще бъдат щастливи от изсичането на вековните гори заради мимолетния интерес на хората с брадвите.

Ами ако някой не е точно от спортуващото малцинство и е част от смълчаното мнозинство  ( уви, България е на последно място в ЕС и по броя на спортуващите на глава от населението )?

Дали някой има право на глас в тази държава? Например презрително пренебрегваните – защото били малко на брой в рамките на публичните им изяви – екозащитници?

Тъжният куриоз е във факта, че Леонадро ди Каприо защитава българските мури от българските мутри.

Share on Facebook