Помните ли с какво започна кариерата на Волен Сидеров в нощта на големия му триумф на изборите през 2005 г., когато нахлу в Народното събрание с неговите 8 на сто гласове от отишлите до урните електорат, мобилизиран от омразата на новоизлюпения вожд на московската пета колона към прозападната ориентация на България?

Питам не само читателите, но преди всичко журналистите сред тях. Защото тогава Сидеров заплаши публично с разправа журналистите, които си позволяват да го критикуват.

Днес същият се опитва да осъществи заканата си от засада, а на мушката му е моя милост. Заедно с колеги от още няколко медии съм за него сред “медийните насекоми”, както се е изразил във връзка с една моя статия, иронизираща самхваленето му, че се бил снимал с руския шовинист Александър Дугин на един форум в Кишинев.

Сидеров не може да се сдържи да се заяви като агресор, колкото и да се прави на смирен в своя рашизъм евроатлантически партньор на Борисов.

Неговата дясна ръка в ексцесиите му днес е управител на област-София Илиян Тодоров, който беше награден с този висок държавен пост от премиера Борисов на 25 май за заслуги към българския политически екстремизъм с руски корени. Същият сега ме съди за обида и клевета във връзка с две мои статии, в които съм реагирал критично на това абсурдно назначение. Иска да спечели от насроченото вече за 7 февруари 2018 г. дело срещу журналист на свободна практика 60 000 лева.  Понеже хилядарките от заплатата му на държавния пост не му стигат за пълно щастие, е решил, че може да изкопчи такава огромна сума от едно “демийно насекомо” и да го смачка от позицията на “длъжностно лице”, обидено от журналистическата  (ми) критика.

Партийният му шеф ( и поръчител?) Волен Сидеров, който се прави на хрисим напоследък, паралелно ме нападна в путинофилския си телевизонен канал “Алфа”. Обаче без да иска ми направи комплимент, без да ме споменава поименно, но показвайки на екрана статията ми в ivo.bg.

 

По подобие на много негови подобия, които се чудят как да ме дискредитират и не намират нищо друго, Сидеров се опита да ме уязви с препратка към епизод от миналото ми ( разминиран отдавна от самия мен) и ме нарича “неуспял  кадесар, който не са го приели в ченгеджийницата, защото нямал качества (“правоговорът” си е негов- бел. ИИ)”.

Точно така. “Неуспял” съм и не са ме приели ( имам и документални доказателства за черния печат в досието, което са ми спретнали, където пише, че НИКОГА не мога да бъда назначен в “органите на МВР”). За разлика от Сидеров, който е преуспял на попрището на кагебистката пета колона в България като вожд на путинофилството в период от близо 10 години.  И го доказа още тогава, когато престана да се прави на американски адепт ( със статии от рода на призиващата “ “Да освободим Альоша от наряд”) и се заяви като пресаташе на Мултигруп, проруската корпорация, която се опита да си напазарува България още преди за това пазаруване да ни признае цинично депутатът от управляващата в Русия путинистка партия “Единна Русия” Пьотър Толстой в репортаж по БНТ миналия септември.

Преуспелият на това поприще Сидеров и неговите слуги не могат да понесат  толкова “неуспял” журналист. В опита си да ме уязви Сидеров следва своя другар по русофилщина Георги Първанов, който ме нарече “безобиден журналист”. Хем съм им нищожество, хем  ме преследват и гонят от БТА, в. Експрес”, БТВ- а вече и в последното убежище на свободното слово у нас искат да ми затворят устата в личния ми блог.

След серията от заплахи с убийства от страна на русофили и три преписки в рамките на няколко години на съответните разследващи органи, прекратени поради “липса на доказателства” или на воля от страна на прокуратурата да обяви разкритите мои преследвачи за подсъдими ( четвъртото разследване тече в момента), този път са ми намислили съдебна разправа.

Щурмовакът на Сидеров и негова дясна ръка при най-агресивните изяви на атакистите преди да станат управленци в днешно време Илиян Тодоров е наричан именно щурмовак не само от мен. С рядко за българските медии единодушие е определян като един от най-отблъскващите образи на политическия екстремизъм у нас през последните години.

Защо началникът на област – София не иска да съди други, а точно мен, ще оставя на въображението на читателите, които имат достъп до моите близо 6000 публикации в ivo.bg, привлекли повече от 37 000 000 посещения за по-малко от 10- години. Ето какво други журналисти са написали за него по същия повод, като мен във връзка със скандалното му назначаване за управител на област-София:

“София посреща Председателството на ЕС с губернатор антисемит, хомофоб и побойник! Лиляна Павлова няма ли да каже нещо по темата?

Същият, който обяви преди няколко години, същите тези гости и ръководители на ЕС за „болни политици, които управляват Европа от името на гей-лобита и превръщат съюза в аморално сборище от хомосексуалисти.

Обидите на Тодоров обаче далеч не свършават с това. Той захапа и хората на изкуството, като съобщи по телевизията, че „75 % от хората на изкуството са хомосексуалисти и дегенерати. 

Днес същият се готви да се изтъпани пред същите тези хората, които обиждаше вчера, вече обаче облечен с новата премяна на широкоскроен европеизиран демократ.

Всъщност едва ли има смисъл да се доказва с големи детайли, че личността Илиан Тодоров е крупна обида за целият ЕС и идеята, която тази организация носи. Най-малкото е унизително и срамно това лице да бъде начело” 

Жалка и комична картинка, защото именно хора като Илиан Тодоров се явяват своеобразни терористи за собствения си народ, а безумните им обиди към евреи и други етнически и маргинални групи, са по-страшни от всяко друго оръжие за масово унищожение.https://www.bulnews.bg/article/309825

Щурмовак на “Атака” стана управител на София-област – Mediapool

www.mediapool.bg/shturmovak-na-ataka-stana-upravitel-na-sofiya-oblast-news26430…

https://nova.bg/news/view/2017/05/25/183214/атакист-нахлул-в-натфиз-стана-управител-на-софийска-област

25.05.2017 г. – Щурмовак на Атака стана управител на София-област – Бившият депутат от Атака Илиан Тодоров бе одобрен в четвъртък от Министерския съвет … За действията си около и в НАТФИЗ Волен Сидеров бе осъден на пробация – една от общо петте присъди, които националистът получи за …

Атакист от нахлуването в НАТФИЗ стана областен управител …

dnes.dir.bg/news/natfiz-ilian-todorov-25812655

25.05.2017 г. – Правителството назначи Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област и освободи досега заемалата длъжността София Торолова. … Тодоров е бивш депутат от “Атака“, който стана по известен по време на шумното нахлуване в НАТФИЗ заедно партийния лидер Волен …

26.05.2017 г. – “Илиян Тодоров е бивш член на партия „Атака” и познат с ярките си хомофобски позиции и със зрелищното си участие в акцията на Атака срещу НАТФИЗ преди 2 години, заради което лидерът ѝ Сидеров беше осъден. Тогава Тодоров се „прочу” с изказването си „75% от артистите са …”

Има още много примери от подобен род, но овластният атакист се обидил точно на мен.

Ако напуснем територията на епитетите, чиято обидност е най-малкото спорна (защото щурмовак , антисемит, хомофоб и т.н. вероятно са комплименти за Илиян Тодоров), трябва да попитам дали не е подсъдно именно да твърдиш за някого, че е изнасял куфари с пари, без да можеш да го докажеш?

КЛЕВЕТА ли е например твърдението на Илиян Тодоров по адрес на Бойко Борисов и Цветан Цветан Цветанов от не толкова далечната 2014 година, че двамата са изнасяли пари с куфари ? :

И. Тодоров: Борисов и Цветанов изнасяли пари в куфари – Frognews

https://frognews.bg/novini/todorov-borisov-tsvetanov-iznasiali-pari-kufari.html

Защо Тодоров не ме съди за моето доста по-ранно заглавие от 11 декември 2013 година “Морен сопол пие водка на Варадеро” – не е ли поради това, че той не само откровено заблуждаваше зрителите в студиото на Нова тв от името на своя партиен началник Сидеров за неговото разпищолено посещение с антуража си от депутати в Куба, но и понеже заплаши журналистката Генка Шикерова, че щял да й сменя името от откровено фашизоидни позиции на Генка “Цукерман”? Нарекох го фашизоид и мижитурка. И не се отказвам от думите си.

Както съм регистрирал :  “в друга телевизия депутатката от „Атака” Деница Гаджева, пропадайки също на дъното на „аргументацията”, на практика не отрече за плажуването ( т. е. без да иска изобличи Илиян Тодоров като лъжец – бел. ИИ). По повод снимките тя се опита да бъде язвителна, обяснявайки, че Сидеров можел да си позволи да се показва на плажа, защото не бил тюлен като Борисов и Фидосова”. http://ivo.bg/2013/12/11/волен-сопол-пие-водка-на-варадеро/

Ами прякото обвинение на Илиян Тодоров към Бойко Борисов като част от мафията?

Язвителен към своя днешен благодетел Борисов беше Илиян Тодоров и в онзи момент, когато двамата още не знаеха , че много скоро ще се “оженят по сметка” във властта. Тодоров каза по адрес на Борисов следното http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/koj-e-ilian-todorov-izbran-za-oblasten-upravitel-na-sofijska-oblast.html:

“Прочетох изявлението на Бойко Борисов, той говори за някакви плажове на мафията, доста нахално, при положение, че именно 90-те години Бойко Борисов беше един от хората, които имаше първите охранителни фирми. Тогава само мафията можеше да има охранителни фирми. Същият Бойко Борисов, който си играеше тенис с хора от българския ъндърграунд, да не ги споменаваме поименно всичките и същият Бойко Борисов сега ще говори за мафия – много е грозно“.

Илиян Тодоров е острие на политическата агресия и обича да обижда по колективен признак, говорейки за “хомобандити” в Европарламента, но не прощава и на родните артисти. https://www.youtube.com/watch?v=fyPf0tCZbrA

Илиян Тодоров, както никой друг, освен своя началник Волен Сидеров, има богата и добре илюстрирана в публичността биография на щурмовак срещу медиите още преди прословутото му съучастие в злополучното нахлуване в НАТФИЗ през есента на 2015 г., за което лидерът на “Атака” беше признат за виновен ( отърва се с лека присъда след самопризнание), но Тодоров, който беше негов основен подгласник в агресията, се измъкна сух от водата. За награда Борисов го назначи на висок държавен пост.

Тодоров е сред хулиганстващите атакисти в приемната на БНТ на 27.06.2013 г. , когато нахлува със свои съпартийци в медията да търси сметка на журналистите, които нарича “платени , поръчкови измекяри” ( дали това е обида или клевета ?).

Илиян Тодоров в антуража на Сидеров и по време на неговите т.н. “граждански арести” на протестиращи срещу правителството на Орешарски през лятото на 2013, когато Сидеров е заснет да обикаля центъра на София с изваден пистолет. Придружаващите го са наречени “мутри”, но от това атакистът също не се е обидил. http://daniivanov.blogspot.bg/2013_06_23_archive.html

Илиян Тодоров е щурмовак и срещу Нова телевизия на 8 януари 2014 г. .

 

 

Но върхът на на екстремистниките му публични изпълнения е онова нахлуване в НАТФИЗ на 25 октомври 2015 г. в навечерието на местните избори.

Тодоров дефилираше предизвикателно като представител на Русия на тази хулиганска сцена с кожено яке с надпис “Россия” и се изживяваше като охранител на Сидеров.

 

което през март следващата година Сидеров се призна за виновен по три обвинения, а основният му съдружник в хурлиганската изява не само не беше привлечен под отговорност, но и беше овластен след като поощрение ( за да може вече да съди журналист от позицията на длъжностно лице , оскърбено от журналистичската критика).

И така Илиян Тодоров, наричан в други публикации мутра, щурмовак, антисемит, хомофоб, побойник и т.н, който участва в редица скандали с нахлувания в редакции на медии и заплашва в ефир журналистка да и сменя фамилното име,  си е избрал да съди за обида и клевета един блогър без трибуна в т.н. големи медии.

Дали да не приема това за комплимент, след като именно моя милост се оказва най-непоносимия за рашизоидите в България журналист, макар да е принуден да упражнява професията си във възможно най-отдалечения ъгъл на медийното пространтво?

Заведеното от него дело за 60 000 лева за обида и клевата е насрочено в Районния съд на София на 7 февруари.  Моята защитна тактика е обичайната за мен откритост, с която ще отвърна на тази управленска агресия. Щом искат битка, ще я получат и на този фронт, на който ме обявяват за “насекомо”, което могат да смачкат с власт и пари. Каквото и да реши съдът, заявявам отсега:  тези типове не могат да спечелят друго, освен пирова за самите тях победа над една отделна личност. За рикошетите от стрелбата им ще говорим тепърва.

Share on Facebook