Капана се превръща в коледно градче с богата украса, мащабен коледен базар и специална празнична програма. Третото издание на "Коледа в Капана“ започва днес и ще продължи до 26 декември.

На голяма, красиво украсена сцена ще оживеят традициите и духът на коледния празник. Всеки ден между 12:30 и 18:30 часа ще има представления на пловдивски училища, изявени танцови, вокални и фолклорни ансамбли, театрални спектакли.

След представленията на огромен кино екран ще се прожектират любими коледни филми. Зрителите могат да им се насладят в уютна зона с ароматна, сгряваща напитка в ръка. 

В дюкяните на коледния базар посетителите ще открият ръчно изработени изделия от над 100 български творци. Наред с традиционните бижута, козметика и облекла ще се предлагат и домашни храни и напитки.

За най-малките са подготвени много изненади. Специално за тях Дядо Коледа и Снежанка ще изминат дългия път от Лапландия до Капана, за да им поднесат подаръци и да ги дарят с радост.

Богатата коледна украса включва над 2,5 км светлинни гирлянди, 5 км зелени гирлянди, хиляди коледни играчки, светещи фигури и огромна 7-метрова елха, която всеки може да доукрасява.