Треньорът на Байер (Леверкузен) Хайко Херлих стана за смях на цяла Германия, след като повтори симулативно изпълнение на Ивайло Петров-Пифа. 

Комичната постъпка на Херлих бе по време на мача за Купата на страната между "аспирините" и Борусия (Мьонхенгладбах), завършил с успех 1:0 за неговия отбор. 

В 75-ата минута на мача защитникът на съперника Денис Закария мина покрай Херлих в опита си по-бързо да стигне до топката, за да я върне в игра. Това, което последва обаче бе доста странно - Херлих реши да използва моменти, за да симулира, мятайки се театрално на земята. Неговото срамно изпълнение доведе до сериозни сблъсъци между играчи и щабове от двата отбора.

Припомняме ви, че през март месец тази година Ивайло Петров-Пифа имаше претенции срещу съдийската тройка и падна театрално, след като им поиска обяснение. Тогавашният треньор на вратарите в Нефтохимик  допря главата си към един от арбитрите, а последвалите действия явно имаха за цел да злепоставят реферите и да им издействат наказание. Такова обаче  последва за самия него.

Видео от двете ситуации: