Изгрев е един от кварталите в Пловдив, които не се слави с особена популярност. Но и в Изгрев хората имат нужда да похапнат и пийнат в приятна компания. Веднъж се шегувахме, че пловдивският квартал е разделен на Европейска и Азиатска част, точно като Истанбул. Ресторант "Микона" е в тази така наречена Европейска половина на Изгрев. "Микона" е типичната кръчма, в която можеш да откараш до сутринта, вдигайки наздравици с добри приятели. И ако си мислите, че ресторант се посещава само от жители на квартала е - бъркате. Разговаряхме със собственикът на "Микона" Стоимен Пънев.

- Защо в Изгрев?

- Защото това е моя квартал.  Развивам бизнес в Изгрев от много години. Преди имах магазин в квартала, а ресторанта го купих преди 7 години. Познавам квартала, познавам хората...

- Човек като чуе Изгрев и последното нещо, за което ще си помисли е да дойде тук на ресторант. Как примерно би накарал мен да дойда в твоето заведение?

- При нас ще получите приятелско отношение.  Имаме клиенти от целия град. Идват тук заради вниманието и ангажираността, които показваме към тях, заради вкусната храна и веселото, което си правим, както и заради спокойствието и уединението, което им предлагаме.

- Трудно ли е да се развива бизнес в този квартал? Какви най-често са пречките, които срещаш?

- По-трудно е да привлечем клиентелата от другите квартали. Веднъж обаче посетиш ли нашия ресторант - ще се върнеш. Казвам го с пълното убеждение, защото имаме много такива клиенти.

- В момента всички ресторанти са в надпревара да продават Новогодишни куверти. Как стоят при теб нещата?

- Както и в другите ресторанти и при мен почти всичко е пълно. Постарахме се кувертът ни да с поносима цена за потребителите, но и да включва най-доброто.  Почти всички места вече са продадени, останали са много малко. Затова, ако някой от вашите читатели иска да изпробва нещо различно - нека се свърже с нас на телефон 0887 74 34 71 или на facebook страницата ни (ТУК). Да, и във Изгрев ползваме социални мрежи (Смее се).

- Много ресторанти в Пловдив се насочиха към здравословни и модерни менюта. Какво предлагате в "Микона"?

- Предлагаме храна за народа. Тук не броим калориите в ястията и градусите в напитките. Всичко, което се консумира с мярка, е здравословно. А какво по-полезно от доброто настроение и незабравимите вечери?

- Каква музика пускате на клиентите?

- Сигурно очаквате да кажа гюбеци, но не. Тук наблягаме на народната музика, рока, естрадата. Много обичаме и италианската музика. Всъщност според това, в какво настроение са нашите клиенти - ние подбираме подходящите ритми.

- Рок в Изгрев?

- Е как!? Наши клиенти са били Черно фердже, Фънки, Сигнал, Обратен ефект, Милена и много други, включително и чуждестранни рок групи.

- Няма как да не те попитам. Гарантирано ли е спокойствието на твоите клиенти?

- Почти със закон! Извън майтапа, почти всеки ден правим детски рождени дни. Каква по-голяма оценка за сигурността на нашето заведение от това, че хората ни поверяват децата си. Това са и любимите ни събития. Усмивките на децата зареждат целия персонал с положителна енергия. Осигуряваме аниматори и куп забавления за малчуганите.

- А сватби?

- Разбира се. Правили сме няколко. Още се говори за тях (Смее се). Организирали сме банкети, абитуриентски балове и какво ли още не. Както и много модерните срещи на випуска.

- Къде се намира ресторантът ти?

- Изгрев ул. Преспа 5! Заповядайте! Тук сме и ви чакаме!