На 7 септември 2017 г. малката Мартина Танева от Банско поглъща желатинова капсула и получава респираторен и сърдечен арест. След реанимация в спешния център в Разлог, дишането и сърдечната дейност са възстановени и детето е транспортирано по спешност в Пирогов в кома. Направеният ядрено-магнитен резонанс показва наличие на данни за хипоксична енцефалопатия.

Един месец по-късно детето постъпва в болница Аджъбадем, Турция, където се регистрира хидроцефалия, налагаща неврохирургична операция за поставяне на вентрикулоперитонеален шънт. Назначена е и физиотерапия.

Лекарите дават надежда за значително възстановяване на Мартина, но е необходима специализирана интензивна рехабилитация. На 29 ноември детето ще бъде хоспитализирано в клиника Левинщайн, Израел. Стойността на едномесечно лечение е 70 000 лв. Средствата за първия месец вече са набрани. Кампанията продължава за набиране на 70 000 лв. за втория месец рехабилитация в Израел.

Майката на Мартина мечтае днес само за едно: „Искам отново този прекрасен ангел да е до мен и да ми каже „Мамо, хайде да се снимаме!“ Искам когато отида да я взема от градина да чуя прекрасните слова, които изричаше с гордост „Това е мойта Мама!“ Вярвам мили хора че с вас ще успеем да помогнем на малкия ангел Мартина да се прибере здраво и щастливо дете!“

Хора, не забравяйте че доброто е в нас. Имаме възможност да дадем шанс на ангелчето Мартина. Достатъчен е един малък жест – sms с текст DMS MARTINA на номер 17777. Чудеса стават не само по Коледа – всеки ден е чудо. Призоваваме всеки, който има желание и възможност да помогне!

DMS MARTINA на номер 17777

Банкова сметка: BG96BUIB78371039070002

СИбанк – Катерина Костадинова Танева /Юнчова/