Края на годината наближава, както и коледните празници. Предстои и по-специалната за Локомотив Пловдив "Черно-бяла Коледа". В тази връзка от Glas.bg решихме да ви представим един от талантите на школата на "смърфовете", играещ във формацията до 17 години. Въпреки, че есенния дял на шампионата приключи преди около месец, тренировъчните занимания за играчите все още не са. Именно преди тренировка се срещнахме и с нашия събеседник - Петко Петков от Локомотив U17. Десният халф-бек с неизчерпаема енергия е неизменен титуляр в състава на Кириякос Георгиу, като със сърцата си игра допринася изключително много за "черно-белия" тим. В много от двубоите Петков неспирно тормози отбраната на съперника, а не рядко дори бележи и попадения. Той е локомотивец до мозъка на костите си и е играл само на Лаута - така вече 10 години. Петко е ученик в "Национална Търговска Гимназия" Пловдив, но му остава достатъчно време да бъде и на футболния терен. 
 
- Откога играеш футбол?
 
- Започнах още преди първи клас - от 6-годишен. Още оттогава съм в Локомотив, вече 10 години. 
 
- Как се озова точно на Лаута? 
 
- Цялото ми семейство е от Локомотив. Баща ми е много голям привърженик и той ме дoведе на Лаута, той ме запали по футбола.
 
- Завърши есенния дял от шампионата. Имахте силен старт, последва обаче спад. Каква е оценката ти за мачовете ви дотук?
 
- Да, наистина имахме добро начало. После влезнахме в лоша серия, но мисля че накрая намерихме добрата си игра -победихме Черно море, направихме и равностоен мач с Лудогорец. 
 
- Има ли някой от мачовете, който да ти е по-специален от изиграните през есента?
 
- Да, всъщност са два. Когато отбелязах малко преди края на Левски-Раковски и победихме минимално с 1:0. Също мачът с Черно море, който вкарах за 2:1. Това бяха важни победи за отбора.
 
- На кой отбор подражаваш, освен Локомотив разбира се?
 
- Ювентус. Двата черно-бели клуба са любимите ми.
 
- А футболист?
 
- Може би Дани Алвеш. Той е най-добрият на моя пост  (б.р. халф-бек).
 
- Къде се чувстваш най-добре на терена?
 
- Определено на крилото.
 
- Какви са ти очаквания за втората част от шампионата и къде виждаш Локомотив в крайното класиране?
 
- Мисля, че през почивката ще успеем да вдигнем още нивото си  и се надявам да направим силна серия,  която да не прекъсне. Смятам, че ще завършим поне в петицата.
 
- Каква е мечтата ти, свързана с футбола?
 
- Може би един ден да съм футболист на Ювентус, но разбира се първо на Локомотив Пловдив.